Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Royal League ville ødelagt oss

Foto: (foto: scanpix)
Sist oppdatert:
- En av grunnene til at vi gjør det så bra nå, er at vi ikke spilte Royal League i vinter, mener Brann-trener Mons Ivar Mjelde

Han sover dårlig om nettene etter viktige møter, han går til behandling for stiv nakke, og han føler ofte tidsklemmen når han må opp klokken syv etter en dårlig natts søvn for å styre med unger og husvask.

Tenker ikke på serieledelse
Mons Ivar Mjelde er som vi ser en moderne leder i en bedrift som har suksess.

- Hvordan var det å gå å legge seg etter Molde-kampen og vite at du er trener for det laget som leder Tippeligaen?

- Skal jeg være helt ærlig har tanken ikke streifet meg ennå. Det er ingenting som er mindre viktig enn hvem som leder serien i mai. Da jeg kom hjem hadde jeg problemer med å få sove. Man er oppspilt og utladet etter en slik kamp. Det var ikke så enkelt som det så ut til å være. Videogjennomgangen i går viste at vi var heldige som kom fra Molde med en tomåls-seier. Det var mye i den kampen vi kan bli bedre på og det er det som er mitt fokus, ikke om vi leder i mai.

- Hva er den viktigste årsaken til at det har gått så bra?

- At vi ikke spilte Royal League. Kommer det kontant og overraskende.

- Forklar.

Vil være med
- Det hadde vært svært ødeleggende for vår stall om den hadde blitt presset gjennom vinterkampene i Royal League. I stedet har vi kunnet konsentrere oss om å bygge opp spillerne i ro og mak uten å tenke på treningsresultater.

- Betyr det at dere helst ikke vil spille Royal League til vinteren?

- Nei da. Klart vi vil være med. Vår stall vil stå mye bedre rustet denne gangen og forhåpentligvis vokse på en deltagelse hvis vi når det, slik Lillestrøm har gjort.

- Nå venter tre såkalte overkommelige motstandere, samtidig er det mot overkommelige motstandere Brann har snublet historisk sett.

- Det er ikke det som har vært vårt største problem. Heller det at vi ikke har tatt poeng på bortebane. Det har vi forsøkt å gjøre noe med og så langt ser det ut til å virke. Vi spiller mer kynisk, mens vi hjemme må slå oss litt mer løs. Når det gjelder Stabæk så er det bare å se på tabellen for å skjønne at de ikke er mer overkommelig enn vi er. Det er et av topplagene i ligaen vi skal spille mot. Det burde holde oss skjerpet nok.

- Dere vinner ikke serien med den stallen dere har nå.

Arbeide hardt
- Vi vinner ikke serien uten at vi gjør det riktige og arbeider hardt fra nå av og til ut i november. Vi hadde startet en prosess forut for sesongen som vi ikke ble ferdig med. Det er naturlig at den prosessen fortsetter og at det forhåpentligvis vil skje noe i sommervinduet.

Brann vet at de kan være kun et par virkelig gode spillere fra den hellige gral - et fordømt norsk mesterskap før alle som opplevde og husker det forrige er døde.

- Hvis du ikke tenkte på at du ledet Tippeligaen, hva tenkte du da på i de timene du ikke fikk sove etter Molde-kampen.

- Jeg tenkte på hva vi kan bruke de få timene til neste kamp til for at laget skal stå best mulig rustet mot Stabæk på søndag. Mer spennende enn det var det ikke, gliser Mons Ivar Mjelde.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!