*Nettavisen* Sport.

- Ruud og Rio fikk som fortjent

Foto: AP/Scanpix

Fredrik Ljungberg puster liv i glørne i striden mellom Arsenal og Manchester United når han mener at Ruud van Nistelrooy og Rio Ferdinand burde forventet bråk.

07.01.04 10:37

Fredrik Ljungberg er ikke stolt av bråket som utspilte seg på Old Trafford etter 0-0-kampen mellom Manchester United og Arsenal, men mener Ruud van Nistelrooy burde ventet seg bråk.

- Det har vært en historie med van Nistelrooy og oss en stund nå, så da han misset fra straffemerket ble vi litt revet med. Martin Keown mener han ble utestengt forrige sesong på grunn av van Nistelrooy, så da Patrick Vieira ble utvist, raknet det for ham. Vi flokket oss alle rundt van Nistelrooy mot slutten. Det vi gjorde var ikke rett og det var ikke pent, men vi viste i hvert fall at vi bryr oss, sier han til Daily Mirror.

Den frittalende svensken har bestemt seg for ikke å snakke med motstanderne i forkant av kampene, og innrømmer at det ikke er noe problem når motstanderen heter Manchester United.

- Det er anstrengt i tunnelen foran en United-kampen, men jeg snakker egentlig ikke med spillerne deres. Jeg sa hallo til Solskjær en gang, men det er bortimot alt. Jeg bestemte meg for en stund siden at jeg skal være venner med alle utenfor banen, men når jeg spiller vil jeg ikke snakke med dem. Det gjør det lettere, sier han.

Støtter Rio-straff

Ljungberg mener også at Rio Ferdinands straff var riktig, og at United-stopperen kan takke seg selv.

- Jeg kan forstå at spillere vil stille opp for sin lagkamerat, men samtidig sier reglene at dersom du ikke møter opp til en dopingtest, så er det det samme som å avgi en positiv test, sier han til magasinet GQ.

Selv kan han ikke forstå hvordan det er mulig å gå glipp av en dopingtest.

- Jeg ville aldri nekte å spille. En dopingtest er veldig viktig. Det er en alvorlig ting og jeg kan aldri forestille meg å glemme en. Jeg kjenner ikke omstendighetene, men de kan ikke la ting som det gå forbi, for da vil alle si at de glemte det og det vil bli: "Gi meg en bot, så gjør jeg det samme neste gang". Du kan ikke ha det slik, avslutter han.

Forholdet mellom de to største tittelkandidatene blir nok ikke bedre etter disse uttalelsene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag