- Ruud sviktet lagmoralen

Foto: (foto: scanpix)

Anført av en rekke unggutter kjørte Manchester United fullstendig over Charlton og sikret klubben sølvet bak ligamestrene Chelsea. Men det var Ruud van Nistelrooys mystiske avskjed alle snakket om.

07.05.06 20:30

MANCHESTER UNITED - CHARLTON 4-0: Med Roy Keane borte, Paul Scholes skadet i store deler av sesongen (han gjorde come-back som innbytter mot Charlton) og nå også Ruud van Nistelrooy på vei ut, viste unggutter som Cristiano Ronaldo (21), Kieran Richardson (21) og Guiseppe Rossi (19) at fremtiden ser lys ut på Old Trafford.

Selv med Wayne Rooney ute viste United solid scoringsform. Etter tre kamper uten nettkjenning, var det full målfest i sesongens siste kamp.

Richardson for England?
Kieran Richardson begynte artisteriet da han knallet til 30 meter. Skuddet suste i tverrligger og ned på streken, og dermed var tonen satt. Nå håper nok Richardson at han er med i Sven-Göran Erikssons 23-mannstropp til VM, som tas ut mandag.

Rossi, som kom inn for van Nistelrooys, viste også lovende takter og var farlig frempå flere ganger. Men det var Luis Saha som startet scoringene da han nikket inn 1-0. Like etter satte Cristiano Ronaldo inn 2-0 mot et Charlton-lag som har avsluttet sesongen elendig.

Jason Euell laget selvmål til 3-0, og like etter pause viste Richardson fram venstrefoten igjen og dundret inn 4-0. Dermed kunne manager Alex Ferguson sette inn sin godgutt, Ole Gunnar Solskjær, den siste halvtimen.

Hva nå, Ruud?
Solskjær markerte seg ikke nevneverdig den tiden han fikk spille, og foran rekordstore 73 006 tilskuere trillet United mest ballen seg i mellom mot slutten.

Samtidig lurer nok mange av fansen på hva som skjer med van Nistelrooy. Spissen har levert mål på bestilling for United (21 ligamål i år), men ser ut til å ha kommet på kant med Ferguson.

- Det har vært et par epsioder på trening denne uken, som har uroet meg med hensyn til lagmoralen, sa Alex Ferguson noe kryptisk til Sky Sports etter kampen.

- Dette var en så viktig kamp for oss, og jeg samlet alle sammen og sa at det var best at Ruud settes ut av laget. Som manager må du noen ganger gjøre noen vanskelige valg. Jeg gjorde det for Manchester Uniteds beste.

Van Nistelrooy er ikke den første som krangler med Ferguson.

I løpet av Fergusons 20 år i managerstolen har stjerner som Jim Leighton, Paul Ince, Jaap Stam og David Beckham opplevd det samme og blitt tvunget vekk fra klubben.

Dermed åpner det seg for de nye stjernene, som Ronaldo, Richardson, Rossi, John O'Shea og Darren Fletcher.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.