Gå til sidens hovedinnhold

- Rydd opp nå, Stabæk!

Sponsorene krever ro, men ikke nødvendigvis blod når mandagens møte om Lars Bohinen er over.

Siste: Bohinen fortsetter

En kjapp ringerunde like før klubbledelsen skal møte Stabæks spillerutvalg og drøfte konflikten rundt sportsdirektør Lars Bohinen viser at klubbens sponsorer krever orden i rekkene.

- Rydd opp nå, Stabæk, er Bjørn Erik Tangen i Møller Bils klokkeklare oppfordring, tre dager etter Nettavisens avsløring om spilleropprør i Stabæk.

Vil ha en slutt på bråket
Tangen var blant de av sponsorene som reagerte kraftigst da Mike Kjølø først ikke fikk fornyet sin kontrakt med Nadderud-laget etter fjorårssesongen. Han mener fortsatt at behandlingen av Kjølø og uttalelsene som falt den gangen, sammen med tekstmeldingene til Erik Huseklepp, var over stokk og stein, men han har tro på at man fortsatt kan ordne opp i problemene på Nadderud.

- Nå er det på tide å få ryddet opp en gang for alle, dette er ikke bra. Jeg tror ledelsen i Stabæk vil rydde opp i løpet av uka, sånn som det har vært til nå kan det ikke være lenger, sier han til Nettavisen.

Han vil likevel ikke komme med noen klar oppfordring til Stabæk-ledelsen.

- Jeg tror de skal klare å komme til en fornuftig løsning som er god for alle de involverte, både Bohinen, spillerne og ledelsen, sier Tangen, og oppfordrer samtidig klubben til å ta slike ting internt.

- Sunnhetstegn at ting kan komme ut i offentlighet
Akkurat det er ikke en annen av klubbens sponsorer, advokat Tor Q. Aaserød, helt enig i.

- At ting kommer på trykk er en dimensjon man må være klar over når man er i pressens søkelys. Det kan bremse folk – slik at man må oppføre seg ordentlig. Tåler man ikke det, så kan det være et tegn på at ting ikke er som de burde være. Det er et sunnhetstegn at ting kan komme ut i offentlighet, mener Aaserød.

Samtidig mener han at det er greit at man nå setter seg ned i ro og mak og tar fatt i det som utenfra ikke ser bra ut.

- Jeg vil ikke gi klubben og styret noe spesielt råd i dette tilfellet, men det er veldig viktig at dette blir tatt opp.

- Men jeg har full tillit til Stabæk-ledelsen, og tror styret evner og ser dette, og vil løse ting på best mulig måte. Gjør de ikke det, vil ballen bare begynne å rulle på nytt om 14 dager, og da har man det gående igjen.

- Må behandle folk med respekt
Gudbrand Fossbråten i SpareBank 1 er en av de som kjenner Stabæk best, og satt i mange år som fungerende administrerende direktør i klubben.

- Jeg håper dette roer seg nå, sier Stabæk-sponsoren. - Det er ikke nødvendigvis noe negativt at det er turbulens, men det er viktig at man behandler folk med respekt.

Det tror Fossbråten at Lars Bohinen vil klare.

- Jeg er sikker på at Bohinen tar selvkritikk på måten ting er sagt og gjort på. Samtidig må han få lov til å tilpasse seg den kulturen som er der, og bidra til fornyelse.

- Bohinen er såpass direkte at han vil tråkke i salaten av og til, men man må ikke få beskjed om å holde kjeft heller - det må være villige til å tenke nytt i en organisasjon.

Bekymret over spillernes reaksjon
Likevel er Fossbråten bekymret over at spillergruppa har reagert så kraftig som den har.

- Det er ikke positivt at det er en slik konflikt mellom spillerne og sportslig leder, det er tross alt de som er viktigste for klubbens prestasjoner.

Gunvald Muruåsen i Montér Stabæk er ikke fullt så snakkesalig, og mener at dette får klubben ta internt.

- Mine tanker om dette vil jeg ikke ha på trykk.

- Jeg vil ikke gjøre noe mer med denne saken, dette må de ta internt, sier Muruåsen til Nettavisen.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett