RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ryggen har alltid vært småskral

(FOTO: AFP/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Eskil Ervik tar i bruk spesialtrening for å redde 10.000-meterkarrieren.

Norges beste langdistanseløper på skøyter fikk seg en real tankevekker under verdenscupen i Moskva 26. november. Trønderen la opp til et kanonløp på 10.000-meteren, men halvveis sa ryggen stopp.

Krampe i halvannen uke
Oppreist gikk han i mål til en niendeplass (nest sist).

- Siden har krampen sittet i. Men dette er den beste dagen på lenge. Jeg tror dette går vegen, sier Eskil Ervik til Nettavisen onsdag ettermiddag.

Ennå er han ikke helt sikker på hva som er problemet.

- Det er det vi prøver å finne ut. Jeg har to små prolapser i ryggen, men det trenger ikke nødvendigvis å ha noe med saken å gjøre. I tillegg har jeg hatt en låsning i bekkenet, men den er løst opp av en manuellterapeut nå, forklarer 31-åringen.

Spesialøvelser
De to siste ukene har han trent alternativt.

- Jeg har fått noen spesialøvelser for ryggen. Dessuten har jeg vært mindre på is enn planlagt. Men jeg har fått gjennomført masse hard og god grunntrening, så fysisk har jeg ikke tapt noe på dette, fastslår Ervik.

Nå håper han at ryggproblemene ikke skal hemme ham mer i vinter. Samtidig innrømmer Ervik at han er spent på neste 10.000-meter.

- Problemene kommer når jeg presser hardt i skøytestilling i mer enn ti minutter. Det betyr at det er uproblematisk i forhold til 5000-meter, poengterer Ervik, som har erfaring med ryggsmertene.

Toppet seg i sommer
- Ryggen min har alltid vært litt småskral. Men det toppet seg i sommer da jeg trente voldsomt mye på rulleskøyter. På det verste kunne jeg ikke gå en 3000-meter. Nå kan jeg i hvert fall gå 5000. Så helsvart er det ikke, konstaterer Ervik.

Den neste store testen blir allround-NM på Geithus om halvannen uke. Eskil Ervik går for gull. Det betyr at han også må klare å fullføre 10.000-meteren. Og utendørs blir løpstiden nødvendigvis enda lenger enn i Moskva.

- Den 10.000-meteren kan fort bli et tema, ja, er Erviks måte å si det på.

Istest på Savalen
Han håper intenst at kroppen bestemmer seg for å spille på lag med hodet resten av vinteren.

- Det er fryktelig surt å vite at du kapasitetsmessig er god nok til å vinne, og så blir du stoppet av noe du helst ikke burde ha blitt stoppet av, sier Eskil Ervik.

Onsdag kveld trener han sin andre økt på is siden Moskva-fadesen. Det skjer under perfekte utendørsforhold på Savalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere