- Så feigt at jeg ikke har ord

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

Thomas Sørum mener dommer Dag Vidar Hafsås skulle ha redusert Molde til ti mann etter to minutters spill.

16.05.10 23:18

MOLDE-HAUGESUND 2-1:

MOLDE (Nettavisen): Etter bare to minutter oppsto situasjonen der Thomas Sørum mener Moldes Marcus Andreasson skulle ha blitt utvist av dommer Dag Vidar Hafsås.

Moldes svenske stopper kjælte litt for lenge med ballen i egen forsvarssone. Thomas Sørum var kjapt frampå og snappet ballen fra en uoppmerksom Andreasson. Sørum så ut til å komme foran Andreasson med klar bane mot Jan Kjell Larsen i Molde-buret. Så mistet Molde-stopperen balansen, og tok med seg Sørum i fallet like utenfor sekstenmeteren til hjemmelaget.

Er ikke dum
En frustrert Sørum er ikke tvil. Marcus Andreasson burde ha fått rødt kort allerede etter to minutter.

- Jeg skjønner ikke noe. Jeg er jo ikke så dum i hodet at jeg legger meg ned når jeg har fri bane mot mål. Jeg får et livtak rundt meg. Hafsås viser total mangel på fotballforståelse, sier Sørum.

- Det er så utrolig feigt av dommeren å unnlate å gi meg frispark og Andreasson rødt kort. Det er vel litt typisk at dommeren ikke våger å dømme straffe eller gi rødt kort mot de store lagene. Det er så feigt at jeg ikke har ord, sier en sint Sørum etter kampen.

Foruten den omdiskuterte episoden, var det all sjansesløsingen til Haugesund som fikk fokus.

Sløsing
Hele ti godt kvalifiserte målsjanser spilte Haugesund seg til mot Molde. Utrolig nok ble laget kun stående igjen med den flotte scoringen av Nikola Djurdjic i det 60. minutt. Djurdjic satte ballen pent i mål med høyrefoten etter å ha blitt frispilt av en god Eirik Mæland på Haugesunds midtbane.

- Jeg har ingen forklaring på hvorfor vi ikke klarer å ta tre poeng på bortebane når vi spiller så godt som vi gjør, sier Sørum.

- Det gode spillet og de mange målsjansene blir egentlig en mager trøst, når vi ikke sitter igjen med noe poeng, sier Haugesund-spissen.

De største mulighetene hadde Joakim Våge Nilsen, Are Tronseth og Jakob Sørensen.

Haugesunds gode venstreback Joakim Våge Nilsen skjøt i stolpen like innenfor sekstenmeteren i det 33. minutt. Are Tronseth burde ha utlignet Moldes ledelse tjue minutter før slutt, men headingen til midtstopperen føk centimeter utenfor Molde-keeper Jan Kjell Larsens høyre stolpe. I det 77. minutt var det Jakob Sørensen sin tur til misbruke muligheten til Haugesund-poeng. Dansken fikk plutselig stå alene på kanten av Moldes femmeter, men skuddet til Sørensen ble blokkert av Christian Steen.

- Livet og fotballen er ikke alltid rettferdig. Jeg har dessverre sett for mange slike kamper der vi dominerer banespillet, men forlater banen uten poeng eller seier, sier Haugesund-trener Jostein Grindhaug om sjansesløsingen til sitt eget lag.

Les også:
VIF-Aalesund:- Moa blir ikke her lenge
Odd-Tromsø:
Beste siden Tom Nordlie
Strømsgodset-Stabæk:Det rakner for stortalentene
RBK-Hønefoss:- Kritikk får vi uansett
Sandefjord - Viking:Gir spillerne fri fra 17. mai-toget
Start-Kongsvinger:Sesongens største dommertabbe?
Brann-LSK:Partyfikseren

Molde stresset
Det siste kvarteret beleiret Haugesund Moldes sekstenmeter, men fikk aldri nettkjenningen som kunne ha gitt et fortjent og viktig bortepoeng.

Haugesund skapte store problemer for hjemmelaget med å presse Molde langt tilbake på egen banehalvdel og dermed hindre Molde-spillerne til å få tempo på ball. Den store presshøyden til bortelaget førte til at Molde-spillerne ble stresset og rotet mye med ballen i farlige situasjoner på egen banehalvdel.

Trener Kjell Jonevret synes det var godt å få en sliteseier.

- Det var en herlig arbeidsseier som er viktig for selvtilliten til laget, sier svensken.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.