*Nettavisen* Sport.

- Så ut som han hadde vært på byen i natt

Foto: Reuters / NTB scanpix

Petter Northug var ikke imponert over rivalen.

23.03.13 15:00

Eldar Rønning gikk inn til seier på 15 kilometer klassisk for herrer i Falun lørdag. Martin Johnsrud Sundby ble nummer tre og Petter Northug nummer fire.

- Jeg hadde veldig gode ski, og god gli på oppløpet. Jeg er takknemlig for denne seieren, for jeg har hatt en litt tung sesong, sier Rønning i seiersintervjuet.

- Martin var veldig sterk i dag, spesielt på andre runde, men jeg hadde bedre ski og det ble avgjørende, sier trønderen videre.

Gjorde jobben
Dette betyr også at Northug beholder sitt forsprang på konkurrentene i kampen om totalseieren i verdenscupen.

Nordmannen har hentet inn både Dario Cologna og Alexander Legkov i løpet av de siste rennene og ligger nå an til å vinne cupen sammenlagt for andre gang i karrieren.

Første gang trønderen vant verdenscupen var tilbake i 2009/10-sesongen. Han har også en andreplass fra både 2008/09- og 2010/11-sesongen.

Lørdag endte han foran både Cologna og Legkov på herrenes 15 kilometer klassisk i Falun og ligger dermed godt an. Han har økt forspranget til begge rivalene.

- På byen
Hans argeste konkurrent om totalseieren, russiske Legkov, endte helt nede på 15.-plass lørdag. Northug synes ikke russeren så imponerende ut.

- Nei, det så ut som han hadde vært på byen i natt. Han var så sliten. For meg gjelder det å gjøre ting riktig nå. Det er ett løp igjen og jeg må bruke det som motivasjon, sier Northug til NRK.

Om verdenscupen sier Northug følgende:

- Det ser bra ut og normalt sett skal dette gå. Men jeg må være fokusert og gjøre et bra løp i morgen. Det er moro å kjempe i toppen og jeg er forberedt på et nytt, tøft løp, sier han.

Northug beholdt også sammenlagtseieren i minitouren i Falun.

Action-Eldar
Det var likevel to andre nordmenn det handlet mest om lørdag. Eldar Rønning vant altså konkurransen i Falun, mens Martin Johnsrud Sundby ble nummer tre.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Anders Wiklund / NTB scanpix

Russiske Maxim Vylegzjanin ble nummer to.

Rønning kom litt bakfra på oppløpet, der Johnsrud Sundby gikk inn først, men trønderen leverte en gnistrende spurt og tok dermed seieren i den svenske skibygda.

Rønning fortalte før rennet til NRK at han hadde ladet opp med den svenske actionserien «Hamilton». Det så ut til å ha gitt trønderen litt ekstra superkrefter.

Northug mener det var svært fortjent at Rønning gikk til topps.

- Det er veldig fortjent. Eldar er en av de jevneste løperne vi har på laget. Han er sterk hele året og at han får det til nå på slutten, setter jeg pris på, sier Northug.

- Han er en type vi trenger på dette laget, legger skikongen til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.