*Nettavisen* Sport.

- Saksøk LSK

En skuffet og forbannet Pål Strand oppfordres til å saksøke Lillestrøm av en av klubbens legender.

06.02.08 08:31

Han har vært trener i LSK, han har sittet i styret i LSK, og han levner ingen tvil om at Lillestrøm er klubben i hans hjerte. Likevel er Ivar Hoff forferdet når han får opplest pressemeldingen LSK la ut på sine hjemmesider på mandag. Der står det at Pål Strand - og Dan Anton Johansen - ikke får være med til La Manga, og at han ikke lenger får trene med A-laget.

- Hvis de reiser uten Pål Strand ville jeg saksøkt klubben.

- Med denne behandlingen har Pål Strand allerede blitt stemplet av LSK og Jan Åge Fjørtoft, et stempel som han ikke kan komme unna. Det vil selvfølgelig også redusere verdien hans når han ikke trener med de beste.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: TV 2

- LSK har gjort det samme før
Kontroversielle Hoff har sjelden var redd for å si hva han mener, men ikke alle har vært like enig med ham hele tiden. Denne gangen er han imidlertid sikker på at det kan være liten tvil om at Pål Strand har en like god sak som Lillestrøm har en dårlig.

- Vi hadde faktisk et tilsvarende tilfelle i den tiden jeg satt som styremedlem i Lillestrøm.

- Det var snakk om å sette Bård Bjerkeland ut av A-lagstallen. Styret fikk i klartekst beskjed fra advokathold at hvis man tar en spiller ut av A-stallen så medfører det en forringelse av arbeidsforholdene, noe som ikke er tillatt. Bård Bjerkeland valgte for øvrig senere å gå til Lyn, for deretter å returnere da jeg ble trener i Lillestrøm, sier Hoff, og anbefaler Strand å kjøre knallhardt på saken.

Det har Pål Strand også tenkt å gjøre.

- Jeg kan ikke sitte og se på dette, og det tror jeg folk forstår, sier flankespilleren til Nettavisen.

- Beskjeden, som jeg fikk i et møte med Frank Grønlund og Jan Åge Fjørtoft mandag morgen, kom som lyn fra klar himmel. Å få den «trøkken» der er ikke gøy, innrømmer den populære 31-åringen.

NISO: - Helt uholdbart
Strand reagerte med vantro, og innrømmer han er både skuffet og forbannet. Nå har han gått til spillerorganisasjonen NISO, som mener han har en god sak.

- Har man en kontrakt er for en bestemt periode er det i utgangspunkt ingen oppsigelsesmulighet, men vi ser at enkelte klubber prøver å få spillere til å slutte ved å degradere dem. Å presse folk ut av jobben sin er ikke akseptabelt - det er faktisk helt uholdbart.

Dessuten:

- Når man har en kontrakt så ligger det i forutsetningene at man skal ha faglige tilbud og kunne opprettholde sitt nivå. Å opprettholde sitt ansvar som arbeidsgiver betyr mer enn kun å utbetale lønn, minner Vaadal om.

Reagerer på nettbruken
Vaadal er dessuten skuffet over at klubben legger ut denne type informasjon på sine hjemmesider.

- Vi har hatt slike tilfeller tidligere, så det er ikke overraskende, men det som er overraskende er at man offentliggjør det på sine hjemmesider

- Det som skjer mellom spiller og klubb skal skje mellom de to partene, man trener ikke legge ut på hjemmesiden, det er veldig dårlig personalbehandling, sier en irritert Vaadal.

Natt til tirsdag sov Strand dårlig. Tirsdag har det imidlertid ramlet inn støtteerklæringer, og det varmer.

- Hele spillergruppa har sagt de er bak Dan Anton (Johansen) og meg, og det er i alle fall godt.

- Har juridisk dekning
Styreleder Per Mathisen i LSK forstår at dette kan oppfattes som et forsøk på å presse spillerne ut av klubben.

- Det er klart at det fort kan oppfattes slik, men vi har en spillerstall som er større enn den skal være. Den er på 25 spillere nå, mens vi vil ha den ned til 22. Vi har sagt lenge at vi må slanke den. Disse spillerne fikk også beskjed for noen uker siden om at de kunne finne seg andre klubber, forklarer Mathisen overfor Nettavisen.

- Hvor sikre er dere på at dere er på trygg grunn juridisk?

- Vi mener bestemt at vi er det. Hvis ikke, hadde vi ikke gjort det. Vi mener at selv om det er blitt slik som det er blitt, så oppfyller vi våre forpliktelser overfor spillerne i forhold til kontrakten, sier Mathisen.

- Jeg har forståelse for at Pål Strand og Dan Anton Johansen reagerer og er skuffet. Selvfølgelig vil det være sånn i en sak, legger styrelederen til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.