*Nettavisen* Sport.

- Sandstøs utspill er på grensen til rasistisk

Foto: Tor Erik Schrøder/ Scanpix

Kim Ojos agent André Schei Lindbæk raser mot Arne Sandstøs Ojo-utspill.

10.01.13 06:40

– Jeg reagerer sterkt på Arne Sandstøs utspill, sier Schei Lindbæk til BA onsdag kveld.

Det var tirsdag Sandefjord-trener Sandstø gikk ut med kraftig kritikk av Branns Kim Ojo, etter at toppscoreren gjennom BA hadde gått til angrep på sin egen sjef, Rolf-Magne Walstad.

Sandstø uttalte at Ojo burde vært sendt hjem til Afrika.

– Det som er trist opp i dette er at Brann har hentet ham fra de dype skoger og gjort ham til en stjerne i eliteserien. Brann var villige til å ta den risikoen som en del andre klubber ikke ville ta, for alle visste om Kim Ojo. Så er dette takken de får. Utrolig synd at man ikke er i posisjon til å "shippe" ham til Afrika igjen, når han er så utakknemlig som han er, sa Sandstø til BA.

- På grensen til rasistisk
Det har fått Kim Ojos agent, tidligere eliteseriespiller André Schei Lindbæk, til å reagere kraftig.

– Arne Sandstø burde holde seg for god til å kommentere en sak hvor han ikke kjenner hele bakgrunnen. Sandstøs utspill var et slag under beltestedet, og på grensen til rasistisk. Hvis det ikke var over grensen, sier Schei Lindbæk.

Han lar seg irritere av at Sandefjord kommenterer en sak han ikke er på innsiden av.

– Han burde holde seg for god til det. Jeg håper det står i kontrakten hans med Sandefjord hvor klubben kan shippe ham når han er ferdig, sier Schei Lindbæk.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Montasje Nettavisen

Forsvarer uttalelsen
Ojos representant ønsker ikke å utdybe hva som egentlig har skjedd i Ojo-saken, men forteller at han selv har en upåklagelig relasjon med Rolf-Magne Walstad i deres felles forsøk på å finne en ny klubb til Kim Ojo.

Arne Sandstø har ikke vært tilgjengelig for kommentar onsdag kveld, men til Dagbladet.no har han tidligere i dag holdt fast på uttalelsene.

– Han bodde og er født i Afrika, det blir det samme som å si at jeg skal shippes til Bergen. Det er ingen forskjell, når det er der man kommer fra, sier Sandstø.

Denne saken er levert av Bergensavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.