RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

- Sånn behandler man ikke jenter!

Sist oppdatert:
Leder for Vikersund-rennet, Ole Gunnar Fidjestøl, er skuffet og lei seg på vegne av jentehopperne. - Det er ikke slik man behandler jenter og damer i andre idretter, sier Fidjestøl til TV 2 Nettavisen.

Ole Gunnar Fidjestøl, tidligere verdensmester i skiflyging, savner mer markante holdninger fra Norges Skiforbund i saken.

- Spesielt ville jeg gjerne sett skipresident Sverre Seeberg mer på banen. I går fikk vi beskjed av Skiforbundet at det ikke fantes noe regelverk for å stoppe jentene. Nå sier FIS noe annet. Situasjonen er vanskelig, spesielt for jentene. Det er ubehagelig for dem nå, sier Fidjestøl til TV 2 Nettavisen.

Snu på hodet
Rennlederen mener det er å snu problemstillingen på hodet når FIS nekter jentene å prøvehoppe, men tillater dem å være med i rennet i herreklassen.

- Ja, jeg synes det er å snu det på hodet. Og det er ansvarsfraskriving av FIS. Det er ikke slik man behandler jenter og kvinner i andre idretter. Det er ingen som går rundt og sier at Marion Jones er dårlig, selv om hun blir slått med ett sekund av herrene på 100 meter.

Trygghet
- Jeg er helt enig i at det er for tidlig å arrangere et rent jenterenn i skiflyging. Men et par av de beste kan utmerket godt være kapable til å sette utfor en skiflygingsbakke. De har sikkerhet og trygghet nok til å få en flott opplevelse, selv om de har større fart enn gutta, understreker Ole Gunnar Fidjestøl.

Han er også helt enig i at det er viktig å starte en egen kontinentalcup for jenter i K90-bakker.

Tvinger fram
- Det får med bredden. Men noen av de beste må få lov til å hoppe i større bakker innimellom. Jeg har sans for det Harald Aarhus kom med i går, når han ville la jentene hoppe sammen med kombinertløpene. Det er en fin spore som setter lys på idretten.

- Det som er positivt med den situasjonen som er nå, er at det tvinger seg fram en løsning på problemet. Vi er nødt til å ha lover og regler som styrer jentehopping. Ikke at det er så diffust som det er nå, fastslår Fidjestøl overfor TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere