- Sårende holdninger

Foto: (FOTO: EPA/SCANPIX)

De norske kombinertløperne er frustrerte over verdenscuparrangørene i Trondheim.

21.11.06 14:36

SISTE: Ingen verdenscup i Trondheim

De terminfestede verdenscuprennene i hopp og kombinert i Trondheim om halvannen uke er i ferd med å regne bort.

Tirsdag gjentar arrangørene i Adresseavisen at de vil prioritere å få gjennomført de to spesialhopprennene, dersom snømangelen gjør det umulig å få klar langrennsløypa.

- Sa ifra i forrige uke
- Vi forholder oss til at vi skal arrangere både hopp og kombinert, men det sier seg selv at det er en utfordring å få til langrennsløypene uten at det er tele i jorda. Det kan bli problem et å transportere snøen ut i løypene, argumenterer driftsjef Roar Karsvik i Granåsen.

Det har fått de norske kombinertløperne til å tenne på alle pluggene.

- Argumentet holder ikke. Jeg sa jo ifra allerede i forrige uke om at de bør satse på å gjennomføre langrennet i området rundt Skistua. Der ville ikke manglende tele ha vært noe problem, fastslår Magnus Moan overfor Nettavisen.

Den største norske kombinertstjernen forteller at artikkelen i Adresseavisen var dagens store samtaleemne da de fleste av landslagsløperne var samlet til felles treningsøkt på Dragvoll i Trondheim tirsdag morgen.

- Ikke akseptabelt
- Jeg har hele gjengen bak meg når jeg sier at vi er skuffet og frustrert. Vi synes holdningene er sårende. Det er rett og slett ikke akseptabelt at hopp går foran kombinert. Begge deler er like viktig, fastslår Moan, og fortsetter:

- Nesten hele kombinertlandslaget er trøndere eller bor i Trondheim. Vi trener 1200 timer i året, og det betyr enormt mye for oss å få vise oss fram på hjemmebane.

Moan tror Trondheim også svekker sitt kandidatur som OL-søker med slike uttalelser.

- Med slike holdninger,kan Trondheim bare glemme OL. Og det synes jeg er fryktelig synd, sier han.

- Vil gjennomføre begge
Lederen i arrangementskomiteen, Stig Haugen, har imidlertid ikke all verdens forståelse for Magnus Moans kraftige reaksjon.

- Jeg kan ikke skjønne at dette er så mye å ta på vei for. Jeg kan garantere at vi vil bestrebe oss på å gjennomføre både hopp og kombinert. Når vi sier at vi ved marginale forhold vil prioritere hopp framfor kombinert, har det med praktisk gjennomførbarhet å gjøre, forklarer Haugen, som understreker at verdenscupen i hopp og kombinert formelt sett er to separate arrangementer.

- Vi har én kontrakt med FIS i forhold til kombinert og én i forhold til hopp. Selvfølgelig vil vi heller overholde én kontrakt enn å bryte begge, poengterer Haugen.

Deadline torsdag
Senest torsdag må han gi et endelig svar til FIS på om det blir verdenscup i Trondheim eller ikke. Værprognosene er ikke lystige.

Blir det nei fra Trondheim, gir Norges skiforbund oppdraget videre til Lillehammer.

- Kanskje er det nesten like greit at rennene blir på Lillehammer. På Sjusjøen går det i hvert fall an å arrangere skirenn, det er jeg rimelig sikker på, sier Magnus Moan til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.