RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sats på Rosenborg

Sist oppdatert:
Det er fredag og tid for nye tips til helgens kamper i eliteserien. Sjekk hvordan du kan tjene penger.

Tipsene er utarbeidet i samarbeid med nettips.co.uk.

Tromsø - Vålerenga 2.50 - 3.10 - 2.20

Tromsø imponerte defensivt i forrige kamp, og var veldig giftige på kontringer. Er fremdeles ubeseiret (1-2-0), og har ikke tapt mot VIF hjemme på mange år. Må sette sjansene om de skal vinne her. Vålerenga vant lett mot Brann i Royal League torsdag, men møter ett sterkt forsvar. De får slite seg til poeng her. Ingen av lagene har noen nye skadeproblemer å melde om.

Konklusjon: Ligger an til å bli en helt jevn kamp, men den er ikke spillbar for de store summene. Kan fort bli en poengdeling som har blitt i tre av de fire siste mellom disse lagene i Tromsø. En U.

Aalesund - Brann 2.65 - 3.20 - 2.05

Utsolgt i Ålesund nok en gang, og de satser på å følge opp den flotte seriestarten. For Aalesund er Eirik Hoseth ute med gule kort, Peter Werni er i gang etter sin hodeskade, mens det er knyttet usikkerhet til Lasse Olsen da han fikk en smell i ryggen. Brann var patetisk dårlige mot VIF torsdag, og må vise helt andre takter om det skal bli poeng. Er nok bra for gjestene at kampen går på perfekt underlag.

For Brann er Martin Andresen tilbake, og de starter selvsagt med det beste mannskapet de har. Winters scorer mål mot Aalsund.

Konklusjon: Tror at Brann vil vise seg som ett bedre lag enn på torsdag og må bevise at de kan spille ball på bortebane. En tvilsom B

Bodø/Glimt - Ham-Kam 2.30 - 3.10 - 2.40

Hjemmelaget har skuffet stort, og vært noe uheldig i starten på sesongen. De står fremdeles uten poeng. Midtbanen har begynt å fungere, og det må vel løsne snart for Runar Berg & co? Ham-Kam virker i god form, og vant greit mot Aalesund søndag. Er uten tvil best hjemme. Det er mulig at Stig Johansen kan spille igjen etter sin skade. Andre bytter: Trond Olsen gjorde et kjempefint innhopp mot Odd Grenland, og er aktuell fra start av.

Konklusjon: Begge oppgjørene mellom disse lagene i fjor endte med 0-2 til bortelaget. Vi tror det blir poeng for Bodø-laget i dag. En usikker H

Lyn - Molde 1.55 - 3.60 - 3.95

Det ble kun ett poeng i debyen til Henning Berg som trener, men møter svakere motstand søndag. John Obi Mikel endelig ferdig med sin debut, og han kan få vist seg frem her. Han vil trolig bli hjulpet frem av den rutinerte gjengen Tessem, Leo og Derek Sørensen. Gjestene falt helt sammen mot VIF, og har skuffet stort i seriestarten. Molde har vunnet i tilsvarende oppgjør de siste to sesongene, men vi tror ikke de gjentar den bedriften i dag.

Konklusjon: En hjemmeseier

Fredrikstad - Odd Grenland 2.00 - 3.75 - 2.75

Begge disse lagene har fått en god start. Hjemmelaget imponerte i god gammel drillostil med en seier mot RBK forrige søndag. Har fått skikk på forsvaret, og Steinar Sørlie har litt av en prestasjon å følge opp. Odd vant greit mot Bodø/Glimt etter to flotte scoringer av Espen Hoff. Det var viktig å vise at flere enn Olivier Occean kan være målfarlig. Virker veldig solide i alle ledd for tiden, og er alltid vanskelig å slå.

Brian West spiller ikke for hjemmelaget grunnet strekk i høyre låret, mens gjestene er usikre på om Pelle Nilsson spiller, da han skadet kneet i forrige kamp.

Konklusjon: Dette ser vi på som en åpen kamp, to lag som er flink å unngå tap. Kan fort ende i en poengdeling. En U

Start - Viking 2.35 - 3.10 - 2.35

En kanonstart av hjemmelaget har ført til fotballfeber på Sørlandet. Alt ligger til rette for fotballfest når det blir besøk fra siddisene. Forsvaret skal få nok å jobbe med når de kraftfulle spissene fra Viking jobber for fullt. Nøkkelen blir å klare å holde tett bak, de har nok raske spillere til å kunne kontre gjestene i senk. Etter forrige kamp ble det mye snakk om stygt spill, men det er sikkert at Hannes Sigurdsson er klar for denne kampen òg.

Mambo-Mumba har slått til for fullt, og har scoret i to kamper på rad nå, offensivt er det veldig sterkt av Viking for tiden. Fo de som lurer. Bala Garba spiller. Bjørn Dahl hatt omgangssyke og blir kanskje klar. Hannes Sigurdsson risikerer å bli vraket, fikk også en smell og har stått over en trening.

Konklusjon: Etter noen uttalelser i media har dette utviklet seg til en "hatkamp", og det kan bli tøft og jevnt. Vi tror at Start kan vinne her i den medgangen laget har nå. En usikker H.

Lillestrøm - Rosenborg 2.80 - 3.25 - 1.95

Klassiker på Åråsen, og hjemmelaget har en dårlig statistikk hjemme mot RBK (1-1-4 siste seks). Er kommet seg for Lillestrøm spillemessig, og kampen mot Viking kunne fort endt med poeng. Frode Kippe har fått spilleforbud. Må slutte å slippe inn billige mål, forover har stort sett Koren og Mifsud hatt det som er av sjanser. Har manglet det trykket vi forbinder med Lillestrøm. Torgeir Bjarmann er i trening pga skadesituvasjonen! Pål Strand er også skadet i ankelen.

Rosenborg har, som så ofte før, en litt dårlig start på sesongen, men man må ikke la seg lure av poengtapet mot FFK. De rundspilte gjestene, og at det ikke blir mål av den slags sjanser de hadde, er utrolig. Er ikke ofte en keeper har så til de grader dagen som i det tilfellet. Virker som om Solli endelig har fått tillit på midten, han imponerer for tiden. Bjørn Tore Kvarme er fremdeles ute med lyskeskade. Frode Johnsen sliter med bihulebetennelse. Rekker sannsynligvis kampen. Koppinen også usikker. Robbie Russell kan være klar etter meniskoperasjon mot LSK.

Konklusjon: Kan virke som en jevn batalje, men om bare det løsner litt for spissene til trønderne, så blir dette en grei seier til Rosenborg. Vi tror at Rosenborgs fine statistikk på Åråsen fortsetter. En B.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere