- Scholes er komplett

Foto: AFP

Cesc Fabregas er ikke i tvil om hvem han beundrer mest i England.

19.01.07 10:58

Arsenals spanske midtbanespiller har etablert seg som en av de mest ballsikre og mest pasningssikre i engelsk fotball. Og det på tross av at han bare er 19 år gammel.

Men spanjolen er likevel ikke i tvil om hvem han beundrer mest av de andre fotballspillerne på balløya.

- Paul Scholes har hatt en fantastisk sesong. Han er en komplett og spektakulær fotballspiller. (...) For enhver fotballspiller i Premier League er Scholes en spiller du vil bli sammenliknet med, sier Fabregas til The Sun.

Søndag møtes Arsenal og Manchester United til dyst på Emirates Stadium. En duell i kampen blir naturlig nok Fabregas mot Scholes.

Spanjolen er klar på at et lag er mer enn én spiller, men at det ikke er noen tvil om at enkelte spillere er viktigere enn andre.

- Scholes er en spiller med karakter, og han har kapasiteten til å overføre mental styrke til sine lagkamerater. Jeg vil gladelig avslutte karrieren min med like mange medaljer som Scholes. Han har seks ligatitler, vunnet FA-cupen fire ganger, Champions League og Intercontinental-cupen en gang. Jeg er ung, og håper at jeg vil klare å gå forbi ham. Men det kommer ikke til å bli lett, sier han.

Arsenal ligger 15 poeng bak United før søndagens kamp. Og Fabregas tror United har det som skal til for å vinne ligaen i år.

- De er veldig sterke. Etter to år med Chelsea-dominans virker det som om de kan kjempe med Chelsea i år og vinne Premier League igjen. De har en veldig komplett spillerstall, og akkurat nå er United laget å slå, mener han.

Foto: AFP/Scanpix

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag