RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Schumacher falt etter å ha hjulpet en venn

Foto: Afp
Sist oppdatert:
Rett før Michael Schumacher skadet seg alvorlig i skibakken, stoppet han for å hjelpe en venn som hadde falt.

Det opplyste motorsportlegendens manager Sabine Kehm tirsdag med henvisning til øyenvitner. Hun avviste at Schumacher hadde høy fart da han falt, slik det tidligere er meldt.

Hun fortalte at Schumacher sto på ski med en liten gruppe vinner, samt sin 14-årige sønn Mick. Han stoppet da en av vennene falt.

- Etter å ha hjulpet vennen, fortsatte han skikjøringen i løssnøen mellom to preparerte løyper. Da han skulle svinge, traff han en stein og ble slynget opp i lufta. Deretter falt han med hodet først på en annen stein, sa Kehm.

Hennes skildring til journalister tirsdag er den første detaljerte beretning om hvordan ulykken inntraff. Schumacher hadde ifølge manageren ikke særlig stor fart da han falt, men slaget mot hodet var kraftig.

- Denne ulykken kunne skjedd selv i 10 km/t. Det var bare et sammentreff av uheldige omstendigheter, sa hun.

Opplysninger i ulike medier om at hjelmen hans ble delt i to under sammenstøtet er fortsatt ubekreftet.

Schumacher ble etter uhellet brakt til sykehuset i Grenoble, der han umiddelbart ble operert for store hodeskader. Natt til tirsdag var han gjennom en ny operasjon.

Litt bedre, men uvisst
Schumacher svever fortsatt mellom liv og død, men legene meldte tirsdag at tilstanden hans er noe bedre og mer stabil.

Under en pressekonferanse på sykehuset i Grenoble, der motorsportlegenden har vært under behandling siden den dramatiske skiulykken i Méribel søndag, ble det opplyst at Schumacher ble operert igjen natt til tirsdag.

- Situasjonen er mer under kontroll enn den var i går, men vi kan ikke si at han er utenfor fare, sa Jean-François Payen, som er leder for anestesiavdelingen ved det franske sykehuset.

- Vi har vunnet litt tid, men vi må fortsatt holde ham under konstant observasjon. Tilstanden hans er fortsatt kritisk, og det er for tidlig å komme med noen prognose. Det ville ikke være ærlig å spekulere i hvordan han vil ha det etter at han eventuelt våkner. Det ville være veldig dumt på dette tidspunkt.

Formålet med den nye operasjonen var å fjerne en blodansamling for å redusere trykket i hodeskallen.

- Ansamlingen var større og mer tilgjengelig enn andre, og vi vurderte det slik at vi kunne fjerne den uten større risiko, sa nevrokirurgen Emmanuel Gay.

Undersøkelser av hjernen gjort etter operasjonen viste at den hadde ønsket effekt.

Livstruende
Den sjudoble verdensmesteren i formel 1 pådro seg livstruende hodeskader da han under frikjøring utenfor preparert løype falt og slo hodet i en stein. Ifølge avisen Bild var sammenstøtet så kraftig at hjelmen hans sprakk og ble delt i to.

- Hjelmen beskyttet ham. Uten hjelm ville han aldri kommet så langt som til sykehuset, har Payen sagt tidligere.

Schumacher var ved bevissthet rett etter ulykken, men han virket ifølge de tilstedeværende forvirret. På sykehuset ble han operert umiddelbart søndag, på grunn av blødninger inne i hodeskallen.

44-åringen holdes i kunstig koma med senket kroppstemperatur mens legene venter på at hevelsen i hjernen skal gå ned.

Den tidligere racerføreren har ifølge legene pådratt seg omfattende skader i hjernen, med blødninger og støtskader.

Hilsener
Bare Schumachers nærmeste familie får være hos ham på sykehuset, og de ga klarsignal til operasjonen natt til tirsdag. Ved siden av kona Corinna og parets to barn er også Schumachers bror Ralf og faren Rolf til stede på sykehuset.

Hilsener og ønske om bedring strømmer til fra hele verden.

Bill Clinton, tidligere president i USA, har sluttet seg til dem som ber for motorsportstjernen.

- Tenker i dag på Michael Schumacher og er takknemlig for alt han har gjort for Clinton-stiftelsen og andre. Jeg ber for ham og familien hans, skrev Clinton på Twitter.

Schumachers manager Sabine Kehm sa tirsdag at øyenvitner har fortalt at Schumacher ikke holdt høy fart da han skadet seg. Hun sa at det var en kombinasjon av uheldige omstendigheter som gjorde fallet så stygt.

Hun fortalte også at en person utkledd som prest hadde prøvd å ta seg inn på sykerommet og ba det store presseoppbudet om å respektere legenes behov for arbeidsro og familiens behov for privatliv. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere