*Nettavisen* Sport.

- Se hva som kan skje

Foto: Scanpix/EPA

- Dere som kaster ting på banen i Norge - se videoen av det som skjedde med Anders Frisk. Da ser dere hvilken risiko dere utsetter dere selv, andre og klubben dere er glad i, sier Dag Vestlund i NFF.

Anders Frisk forlot Olympiastadion blødende etter å ha blitt truffet av en gjenstand kastet av Roma-fansen. Nå risikerer den italienske klubben å bli kastet ut av hele Champions League. Tirsdag landet en flaske bare et par meter fra Fredrik Winsnes da Rosenborg møtte Panathinaikos.

Sjeldent i Norge
Stadig oftere ser man at det blir kastet ting fra tribunen og inn på banen. Onsdag kveld så man konsekvensene.

- Det skal ikke mer til enn at én person kaster én ting - og treffer, sier arrangementsansvarlig Dag Vestlund i Norges Fotballforbund til TV 2 Nettavisen.

- De som kaster ting her i Norge, burde se videoen med Anders Frisk. Da ser man hvilken risiko man utsetter seg, andre og klubben sin for, fortsetter han.

Vestlund påpeker at selv om det kan skje litt av hvert også i norsk fotball, så hører det fortsatt til sjeldenhetene at ting blir kastet inn på banen i Norge.

Usikker
Roma risikerer nå å bli kastet ut av Champions League. Det er uklart hva konsekvensene av et «treff» i Norge kan bli, men at straffen ville blitt knallhard - er ikke å overdrive.

- Dette er noe som må slås ned på. Det er en uting, sier Vestlund.

- Det er umulig å si hvilken straff vi kunne gitt da vi ikke har vært i nærheten av dette i Norge. Men i reglene ligger det en haug med sanksjonsmuligheter, sier fagsjef Thor Grønnerud til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.