*Nettavisen* Sport.

- Se opp for oss

Foto: Tom Hevezi (AP)

Villas-Boas advarer: Chelsea blir å regne med i toppen av Premier League.

26.11.11 20:29

CHELSEA - WOLVERHAMPTON 3-0:

Juan Mata ble hentet fra Valencia til Chelsea for nær 250 millioner norske kroner i august, uten at spanjolen har klart å sette noe stort preg på londonlaget så langt.

Før lørdagens hjemmekamp mot Wolverhampton hadde Chelsea tapt fire av tolv kamper, og kun tre poeng var godt nok for en hardt presset André Villas-Boas i managerstolen.

Og da lagene gikk til garderoben til pause, var egentlig alt avgjort.

Det hadde Juan Mata sørget for, med to målgivende pasninger og en scoring i løpet av de første 45 minuttene.

- Får en god periode
Nå tror Villas-Boas at Chelsea vil bli å regne med i toppstriden i Premier League.

- Vi kommer ikke til å bli arrogante, og jeg tror det blir en god periode fra nå av, advarer portugiseren etter kampen, der det ikke kom flere mål enn de tre som kom i første omgang.

- Vi må vente og se. Men i denne vanskelige situasjonen reflekterer vi over kampene vi spiller, og vi fortjener ikke resultatene vi har fått. I dag fortsatte vi med det samme laget, og endte opp med å få et resultat, sier Villas-Boas ifølge Chelseas egne nettsider.

Nå ser han fram til flere tøffe oppgjør for Chelseas del.

- Vi har viktige kamper mot Newcastle borte, Manchester City hjemme og Tottenham borte. Det er vanskelige kamper, men det kan endre på tabellen, tror Villas-Boas.

Nådeløse
Seieren over Wolves var av det viktige slaget, og dermed brydde nok ikke Chelsea-fansen seg nevneverdig om at kampen falt betraktelig i kvalitet etter hvilen.

Allerede etter sju minutter kunne nemlig hjemmesupporterne juble, da Juan Mata slo et hjørnespark fra venstre. Inne i feltet raget John Terry høyest, og Chelsea-kapteinen dunket inn den tidlige ledelsen for hjemmelaget.

Wolverhampton, som befinner seg like over nedrykksstreken på tabellen, hadde lite å stille opp med framover på banen.

Og de gangene det sviktet bakover på banen var Chelsea nådeløse.

Svakt forsvarsspill
2-0-målet kom etter at halvtimen var spilt, og igjen var altså Juan Mata sentral. Spanjolen satte i gang et herlig raid på sin venstreside, og fant Daniel Sturridge inne foran mål. Spissen gjorde ingen feil, og ledelsen var doblet.

Så var det tid for at Mata selv tegnet seg på scoringslisten.

Like før pause slo Ashley Cole ballen inn i feltet, og ingen Wolves-forsvarere markerte 23-åringen.

Det utnyttet Mata til det fulle, og punkterte på mange måter kampen.

Andre omgang ble altså ikke like fartsfull som den første, og Chelsea gjorde sitt for å senke tempoet på eget gress. 3-0-seieren betyr at laget fortsatt befinner seg på en noe skuffende femteplass på tabellen, ni poeng bak Manchester City på topp før sistnevnte møter Liverpool på Anfield på søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.