- Seier i Sanremo hadde vært fantastisk

Foto: Daniel Sannum (Scanpix)

Edvald Boasson Hagen har selvtilliten på plass etter høydesamling.

14.03.13 23:06

Milano-Sanremo er med nesten 30 mil årets lengste proffritt.

Mot slutten av løpet kommer henholdsvis Chipressa og Poggio.

Bakkene kan fungere både som springbrett for seier, eller som den endelige spikeren i kista. Sky-yndlingen Edvald Boasson Hagen frykter ikke bakkene.

- Bakkene i seg selv er ikke harde, det er de 200 kilometerne i forkant av første bakke som preger rittet. Sier Boasson Hagen til Team Sky sin hjemmeside.

Les også: Jeg er favoritt hvert år

- Det er det lengste rittet i sesongen, og løpet har vært på rittkalenderen i mange år. Det er et veldig stort løp, som hadde vært fantastisk å vinne.

I høye sky-lag
Klassikerstallen til Team Sky har ladet opp til Milano-Sanremo på 2.200 meters høyde på ferieøyen Tenerife. De valgte å trene i høyden fremfor å kjøre seg i form ved hjelp av etapperittene Paris-Nice eller Tirreno-Adriatico. Boasson Hagen er uansett fornøyd med formen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Les også: Sky dropper kjøring i Sanremo-løypa

- Jeg har ikke kjørt mange ritt denne sesongen, men jeg er fornøyd med formen. Jeg føler meg bedre og bedre på sykkelen for hver dag. Resultatene så langt har latt vente på seg, men forhåpentligvis kommer de neste ukene. Jeg har trent mye, og har hele tiden fokusert mot klassikerne, sier Boasson Hagen

- De kommer til å kjøre dritbra
Lars Petter Nordhaug sykler også monumentalklassikeren. Han har stor tro på sine tidligere lagkamerater i Team Sky.

- Jeg tror det kommer til å være i veldig god form. Men kanskje litt slitne i starten av rittet. Jeg har ikke så mye erfaring med høydetrening selv. Hvordan de takler rittet kommer selvfølgelig veldig ann på hvordan de har trent, sier Lars Petter Nordhaug til procycling.no

- I motsetning til meg, tror jeg Edvald og Thor går inn i løpet med vinnersjanser. Team Sky er et lag som vil prøve ut nye ting, så det blir spennende å se på formen deres til søndag.

Droppet rekognoseringen
Sky-laget kommer først til Italia på kveldstid fredag, dermed dropper de gjennomkjøringen av løypen.

- Jeg har kjørt løpet fire ganger, og i tillegg har jeg sett alle bakkene på film. Vi har alltid rekognosert bakkene før løpet tidligere år, så jeg kjenner løypen godt, sier Boasson Hagen.


Se hvordan Edvald Boasson Hagen og Gabriel Rasch har det på treningsleir her:

HTML EMBED

- Det gikk ganske bra i fjor, jeg var i den første gruppen inn i siste bakken. Selv om det var en av de bedre utgavene av Milano-Sanremo jeg har kjørt, klarte jeg ikke å nå helt opp. Forhåpentligvis er kroppen enda bedre i år. Målet er å være i første gruppe over den siste klatringen.

Se de åtte siste kilometerne fra fjorårets Milano-Sanremo her:

HTML EMBED

Norske deltakere er Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff, Lars Petter Nordhaug og Gabriel Rasch.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.