*Nettavisen* Sport.

- Selger billetter til ti ganger sin verdi

Foto: Scanpix/Ap

IOK gransker både idrettsledere og autoriserte billettbyråer.

17.06.12 14:57

Den internasjonale olympiske komité (IOK) etterforsker påstander om at idrettsledere og autoriserte billettbyråer driver svartebørshandel med billetter til London-OL.

IOK tok umiddelbart fatt i saken etter en artikkel i avisen Sunday Times og lovet at det vil bli reagert med «de sterkeste sanksjoner» dersom påstandene om ulovlig billetthandel viser seg å stemme.

Sunday Times hevder at nasjonale OL-komiteer og autoriserte billettbyråer er avslørt etter å ha solgt billetter for inntil ti ganger pålydende verdi. Avisen hevder å ha avdekket omfattende korrupsjon i hele 54 land, og at bevisene er videresendt til IOK.

- Etter påstander om at flere nasjonale OL-komiteer og autoriserte billettbyråer bryter reglene ved å kjøpe eller selge billetter utenfor sitt område, selge billetter til overpris eller selge til uautoriserte billettbyråer, har IOK beordret en umiddelbar gransking og henvist påstandene til sin uavhengige etiske kommisjon, heter det i en uttalelse fra IOK.

- IOK tar disse påstandene svært alvorlig. Dersom uregelmessigheter bevises, vil de involverte bli håndtert på passende vis. Vi vil ikke nøle med å iverksette de sterkeste sanksjoner.

Ifølge Sunday Times har avgjørelsen om å distribuere 1,2 millioner billetter gjennom nasjonale olympiske komiteer ført til at det flommer over med gjeve billetter på svartebørsen. Samtidig sliter vanlige folk med å få tak i billetter til øvelser de ønsker å se. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.