*Nettavisen* Sport.

- Selvsagt er jeg skikkelig skuffa

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Jens Arne Svartedal (32) må gå omveier for å nå årets mål.

- I vinter satser jeg egentlig bare på ett renn, hvis det går an å si noe sånt. Det er den klassiske 15-kilometeren under VM i Liberec, sa Jens Arne Svartedal til Nettavisen 7. november i fjor.

Etter lørdagens klassiske 15-kilometer i Otepää ble Martin Johnsrud Sundby, Eldar Rønning og Odd-Bjørn Hjelmeset tatt ut til å gå den aktuelle distansen i VM.

De tre har vist at de er medaljekandidater, mener landslagstrener Morten Aa Djupvik. Han mener samtidig at verken Jens Arne Svartedal, Anders Aukland eller John Kristian Dahl har vist det samme.

- Helt enig
Derfor står én plass åpen. Den går trolig til en av de nevnte tre – forutsatt at vedkommende kvalifiserer seg for VM-troppen som medaljekandidat på en annen distanse.

- Jeg er helt enig i Mortens vurdering. Jeg har ikke vist internasjonalt at jeg er god nok for laget, erkjenner Svartedal etter lørdagens 21.-plass.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Så det er greit at en 6.-plass i verdenscupen teller mer enn NM-gull på distansen?

- Det er vanskelig å sette løp opp mot hverandre, men det har aldri vært tvil om at internasjonale resultater vektes mest, poengterer Svartedal, som selvfølgelig er skuffet.

- Jeg hadde en dårlig dag og fikk det ikke til å stemme. Jeg hadde ingenting å gå med da løpet skulle avgjøres. Selvsagt er jeg skikkelig skuffa, det er ikke tvil om det, men jeg kan ikke grave meg ned, heller.

- Søkt å tenke på
Og selv om det ikke er flere kvalifiseringsmuligheter på 15 km klassisk, har fortsatt Svartedal et lite håp om å få gå distansen i VM.

For eksempel ved å vise at han kan være aktuell for en klassisk lagsprint – og fordi han uansett skal til VM for å gå sprint, som tittelforsvarer.

I så fall hjelper det å gå fort på søndagens klassiske sprint i Otepää.

- Det er det lille håpet jeg må klamre meg til. Det hjelper å vise at du håndterer flere distanser.

- Kan du fortsatt være en medaljekandidat hvis du skulle få sjansen som fjerdemann på 15 km klassisk i VM?

- Ja, hvis jeg får gå, så går jeg for medalje. Men det blir litt søkt å tenke på det nå. Jeg får heller finne meg noen andre løp å ha fokus på, sier Jens Arne Svartedal til Nettavisen.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag