- Selvsagt håper jeg på Hushovd

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

Mark Cavendish vil ha konkurranse også denne sommeren.

02.08.10 14:24

- Ja, selvfølgelig håper jeg han er klar. Vi må fortsette den gode konkurransen mellom oss, sier Mark Cavendish til NRK Sporten i forbindelse med det pågående Tour de Suisse.

Spørsmålet var selvsagt om rytteren fra Isle of Man håper Thor Hushovd blir frisk nok til å konkurrere med ham om den grønne poengtrøya under sommerens Tour de France.

De to har ikke konkurrert mot hverandre siden Milano-Sanremo i midten av mars.

Første stikk til Haussler
Men under Tour de Suisse denne uka, har spurtessene fra henholdsvis HTC-Columbia og Cervélo TestTeam møttes igjen. På grunn av den relativt heftige etappeprofilen og nordmannens skade, skal det godt gjøres om de får målt krefter i spurten.

Mandag kunne Cervélo-leiren glise bredest da Heinrich Haussler var framme og vant den 2.-etappen. Cavendish ble nummer 96 etter at han, som mange av de øvrige sprinterne, ble hektet av hovedfeltet i en tøff stigning halvannen mil unna mål.

Les også: Haussler slo tilbake etter fyllekjøring

Briten har faktisk ikke flere enn tre etappeseirer denne sesongen. Likevel bedyrer han at både formen og laget er like godt som i fjor.

- Ja, vi har absolutt like sterkt lag. Jeg går for å vinne så mange etapper som mulig, samt den grønne trøya. Det er samme taktikk som tidligere, jeg vil vinne mest mulig i Tour de France, forteller han til NRK.

Tror han mener det «litt»
Hushovd tar imot sitatene med et skjevt smil.

- Vi ønsker jo alle at de beste skal være med å konkurrere, og at vi skal være friske og raske til å prestere. Så jeg tror han mener det når han sier det. I alle fall litt, erter Hushovd.

Nordmannen åpnet rittet med på 129.-plass prologen og 160.-plass søndag. Før rittet uttalte han til procycling.no at han «gruet seg til Tour de Suisse».

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.