RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Selvsagt ønsker vi Cavendish

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Det kan bli hard konkurranse for Boasson Hagen i Team Sky.

Dave Brailsford har igjen åpnet døra for britisk sykkelsports aller største stjerne:

- Hvem er det som ikke ønsker seg Cav? Han er et av de største navnene innenfor sporten, om han ikke er den aller største, sier Dave Brailsford i Team Sky til Daily Mail.

Mark Cavendish har en avtale med HTC-Columbia som løper ut året, i tillegg til opsjon på en ettårig forlengelse. Da Sky-laget kjøpte Bradley Wiggins frifra Garmin-Transitions, viste man allerede da hvor ambisiøs den britiske proffsatsingen er.

Perfekt i januar
Allerede i januar snakket både Brailsford og daværende sportsdirektør Scott Sunderland, rimelig åpent om Cavendish-interessen.

- Mark Cavendish er britisk og dette er et britisk lag. Han passer perfekt, men først og fremst må han signalisere til oss, dersom han er interessert, fortalte Sunderland.

Les også: - Han passer perfekt hos oss

Overfor procycling.no pakket Brailsford ordene inn med silkepapir:

- Etter min mening er Mark i et godt lag. Jeg har stor respekt for Bob Stapleton og jobben han har gjort med Columbia-laget. Mark er tilfreds med å være hos dem. Han presterer godt og ønsker å være der.

- Men hvem vet hva som skjer i fremtiden? Dette handler ikke bare om oss, men mest om ham. Hvis han føler at han bør bytte lag, vil vi – som alle andre lag i verden – si «ja, takk». Jeg føler det er mer om hva Mark vil med hans karriere. Han er et fantastisk talent og jeg tror de fleste sportsdirektørene ønsker å ham på laget sitt, understreker Brailsford.

Sykkelsportens lykke
25-åringen avsluttet årets Tour de France på en fantastisk måte. På tross av mye trøbbel i oppkjøringen og innledningsvis i rittet, greide han å ta sin femte etappeseier nedover Champs-Élysées.

Totalt har han rasket med seg 15 etappeseirer i verdens største sykkelritt i løpet av de siste tre sesongene.

- Han er ikke redd for å si sin mening, og er enten høyt oppe eller langt nede. Men han smiler alltid. Denne gutten er den fødte vinner og sykkelsporten er heldige som har en slik utøver, skryter Brailsford.

Går Cristiano Ronaldo til Chelsea?
Cavendish har tidligere tonet ned alt pratet om en overgang til Team Sky.

- Det er ikke bare det faktum at jeg fortsatt er under kontrakt. Det er det faktum at jeg er mer enn tilfreds med å være i HTC-Columbia. Det er det eneste jeg kan si om det, egentlig, fortalte han Cycling Weekly i mars i fjor.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Da hadde The Sun og Sky Sports brukt bilder og klipp av Cavendish i forbindelse med lanseringen av laget – uten at den munnrappe karen fra Isle of Man var på vei dit.

- Jeg så nyhetsartiklene og bildene og det var omtrent som å annonsere at Cristiano Ronaldo var på vei til Chelsea. Per nå er det like stor sjanse for at det skjer, som at jeg forlater Columbia. Jeg er på verdens beste lag og jeg fornøyd med det.

- Ingen kan forvente at jeg går et annet sted på grunn av nasjonaliteten min. Dersom det hadde vært slik, hadde Cristiano Ronaldo fortsatt spilt for en portugisisk klubb, lyder resonnementet til Cavendish.

- Bruker tiden på Edvald
Det er uansett fortsatt i det blå om noen klarer å lokke Cavendish vekk fra drømmetilværelsen i den amerikanske laget.

Derfor er det heller ikke så godt å vite om britene neste år fortsetter å kjøre for Edvald Boasson Hagen i spurtene, eller om verdens raskeste melder sin ankomst i hjemlandet.

Tilbake i januar lot ikke Brailsford seg lure ut på glattisen når han fikk spørsmål om Cavendish ikke var «the perfect match» for hans mannskap.

- Jo, men det tror jeg han vil være hos de aller fleste lag. Akkurat nå er vi veldig fornøyde med rytterne vi har kontrakt med. Vi ønsker å bruke alt tid på Edvald og de andre rytterne vi har sikret oss, svarte sykkelsjefen procycling.no den gangen.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere