- Ser ingen grunn til å vente med VM-uttaket

Foto: Heiko Junge/Scanpix

Tidlig verdenscupsuksess kan sørge for plass i VM på hjemmebane.

11.11.10 10:13

BEITOSTØLEN (ANB): Ola Vigen Hattestad er allerede klar for VM i Holmenkollen – og innen jul kan både én og to sprintere til være det.

Sprinternes landslagstrener Ulf Morten Aune åpner nemlig for å gi flere løpere grønt lys for sesongens store høydepunkt på et tidlig tidspunkt. Ja, faktisk allerede før jul.

- Hvis en eller to av våre går til topps i verdenscupsprintene i Düsseldorf og Davos de to første helgene i desember, ser jeg ingen grunn til å vente med VM-uttaket av ham eller dem, sier Aune til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Begge de nevnte konkurransene går i fri teknikk, som også er VM-stilarten i Kollen.

En plass ekstra betyr mye

Neste aktuelle bolk for et mulig tidlig VM-uttak for sprinterne kommer i midten av januar. Da er det skøyting i Liberec og klassisk i Otepää.

Etter de rennene er Aune ganske sikker på at den norske VM-kvartetten – i tillegg til tittelforsvarer Ola Vigen Hattestad med sin friplass – tar form.

- Så skarp som konkurransen er i laget vårt, er det klart det betyr mye at vi har en plass ekstra, sier Ulf Morten Aune.

Selv er Vigen Hattestad meget komfortabel med at han allerede er VM-klar.

Både VM og v-cupen
- I sesongforberedelsene fram til nå har det ikke betydd noe som helst. Men fra nå av vil det selvsagt gjøre det. Nå kan jeg både trene bra og konsentrere meg om å gå best mulige konkurranser. Jeg slipper stresset som naturlig nok er forbundet med et fokus på uttak, og kan forberede meg i ro og fred, sier østfoldingen til ANB.

Dette håper han også vil ha positiv innvirkning på det som er sesongens andre store mål. For i tillegg til VM-gull i Kollen, tar 28-åringen fra Ørje mål av seg til å vinne sprinternes verdenscup. Med andre ord kopiere 2009-sesongen, da han vant begge deler. Det etter blant annet seks enkeltseire i verdenscupen.

- VM på hjemmebane overgår selvsagt alt. Men verdenscupen er for meg nesten like viktig, sier Ola Vigen Hattestad.

Med så høye målsettinger mener han presset er like stort på ham som på alle de andre når han står på startstreken. Men presset om å komme seg gjennom nåløyet til VM slipper han.

Og det er han glad for.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Vintersport

Mest lest på Sport

Annonsebilag