*Nettavisen* Sport.

- Ser på Wilmann som en alliert

Michael Rasmussen vet hva som må til for å innta podiet.

04.06.11 13:49

HTML EMBED

JESSHEIM (procycling.no): Wilco Kelderman (Rabobank), Michael Rasmussen (Christina Watches) og Frederik Wilmann (Joker Merida) er blant de sterkeste rytterne i årets Glava Tour of Norway.

Det bør være et ubestridt faktum etter de tre første etappene.

Det var også disse tre som støtet seg vekk fra hovedfeltet og hentet inn bruddet under etappen mot Drammen.

Håper på allianse
Men fremdeles er det Kelderman som leder rittet. 20-åringen har åtte sekunder ned til Rasmussen og Wilmann i sammendraget. Mellom der ligger også Daniel Holm Foder (Glud&Marstrand) og Vegard Robinson Bugge (Joker Merida).

Sammendraget avgjøres mest sannsynlig under lørdagens 194,1 kilometer lange etappe mot Hamar. Det blir et rotterace fram til rytterne inntar Minneåsen, før det virkelig smeller oppover mot skistadionet på Gåsbu etter 175 kilometer i timen.

Overraskende nok ser ikke dansken på Wilmann som sin aller største konkurrent.

- Jeg tror snarere vi to kan havne i en slags allianse. Ingen av oss er fornøyd med en 4 eller 5. plass sammenlagt, derfor tror jeg mer på at han blir en alliert innover mot målgang, forteller Rasmussen til procycling.no.

Må isolere Kelderman
Både Christina Watches og Joker Merida vil gjøre sitt ytterste for å isolere Kelderman oppover den siste bakken.

Den starter med en to kilometer lang bakke som på det tøffeste nærmer seg ti prosent. Deretter venter et 7 kilometer langt parti med 5 prosent i snitt.

Det er altså ikke en klatring i seg selv som skremmer vannet av verken Wilmann eller Rasmussen. Men dersom de to klarer å åpne en luke til Kelderman i dette området, kan ledertrøyen fort miste eier på rittets siste dag.

- Dette er ikke noe vi kommer til å diskutere i forkant. Jeg tror vi tenker likt begge to. Vi ønsker begge å vinne rittet, eller i hvert fall å komme oss på podiet. Om jeg blir nummer fire eller ti, betyr ingenting for meg, påpeker Rasmussen.

- Når det er nesten 20 kilometer inn til mål etter toppen, vil det være viktig å ha noen å kjøre sammen med. Jeg tror fort det kan bli Wilmann, legger han til.

Se opp for Bøchmann!
Selv om Wilmann og Rasmussen har vist styrke hittil i rittet, er de langt ifra de eneste som kan skape trøbbel for Rabobank-laget på dagens etappe.

Det ligger 25 mann innenfor minuttet bak lederen, og ytterligere 20 ryttere innenfor to minutter.

HTML EMBED

Joker Merida har dessuten ikke bare Wilmann å spille på. De har også Robinson Bugge (+5 sekunder), Christer Rake (+13), Stian Remme (+34) og Vegard Stake Laengen (+43) i gode posisjoner.

- Det blir en tøff dag. Og det er så tett i toppen. Det er fremdeles 30 ryttere som fort kan vinne dette rittet, minner Wilmann om.

- Er det spesielle ryttere du frykter foran dagens etappe?

- Hvis jeg skal plukke ut noen, er det nok Michael Rasmussen. Dessuten har Glud&Marstrand kjørt billig hittil i rittet. Jeg tror Lasse Bøchmann (+1.26 på 34. plass) er et godt tips i dag.

- Fem av våre kan vinne
Wilmann vedgår at det er viktig for ham å vinne Glava Tour of Norway. Samtidig er 25-åringen fra Viggja naturligvis klar over at laget har flere enn ham å spille på.

- Vi har fem mann som fortsatt kan vinne rittet. Det våpenet er vi nødt til å bruke for alt det er verdt. Vi vil gjøre alt vi kan for å slite ut de andre rytterne. Vi er nødt til å sette de andre lagene i situasjoner der de er nødt til å bruke krefter.

Det forsøkte Joker Merida også å gjøre under fredagens etappe. Men da var det ikke lett å være kledt i blått og hvitt og ha reklamen til en dagligvarekjede på brystet.

- Det var umulig for å få med en mann i brudd i går, og jeg tror ikke vi klarer det i dag heller. Vi hadde Vegard Breen, som er vår dårligst plasserte rytter i bruddforsøk med en annen rytter, men da kjørte de voldsomt i hovedfeltet. Når andre lag forsøkte seg, ble det erklært pissepause med en gang, forteller Wilmann og indikerer dermed at Rabobank-laget var langt mer interessert i å la ryttere fra andre lag komme seg unna i brudd.

Joker Merida må uansett finne en måte å straffe Kelderman på i sammendraget på dagens etappe. Under søndagens avslutning i Lillestrøm er ikke mulighetene like åpenbare.

Kan det være at Michael Rasmussen er selve nøkkelen?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag