*Nettavisen* Sport.

- Serbia-kampen trolig avlyst

Foto: Bjørn Sigurdsøn, Scanpix

Neste ukes landskamp mellom Norge og Serbia kan bli avlyst etter at generalsekretæren i Serbia-Montenegros fotballforbund, Branko Bulatovic, ble skutt i hodet fredag. - Vi er forberedt på at kampen blir avlyst, sier Roger Solheim i NFF.

26.03.04 18:58

- Denne nyheten kom som et sjokk på oss, men har ikke fått noe reiseråd fra Utenriksdepartementet om at vi ikke bør reise, sier NFFs informasjonssjef, Roger Solheim, til TV 2 Nettavisen.

- Men det er klart at vi må foreta en ny vurdering etter dette, legger han til.

Tar kontakt
I tillegg til kontakten med Utenriksdepartementet vil NFF også ta kontakt med det serbiske forbundet fredag.

- Vi vet bare at generalsekretæren skal være skutt og alvorlig skadet. Skulle han dø, må vi naturligvis høre med dem hva det får å si for kampen, sier Solheim.

- Vi er selvsagt innstilit på at kampen kan bli avlyst på grunn av episoden som har funnet sted. Vi vil fortløpende lytte til råd fra UD gjennom hele kvelden og helgen, fortalte Roger Solheim til TV 2 Sporten fredag kveld.

Attentat
Bulatovic ble skutt i nakken av en ukjent gjerningsmann på sitt kontor i Beograd fredag formiddag. Generalsekretæren kjemper nå for sitt liv.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Fotballpresidenten i Serbia-Montenegro, Nikloa Jocovic, sier at forbundet aldri har mottatt noen form for trusler.

Bulatovic ble skutt ved inngangen til hans kontor.

- Legene kjemper nå for å redde hans liv, sier Jocovic til AFP.

Frarådes ikke
Utenriksdepartementet sa fredag at de ikke vil fraråde nordmenn å reise til Beograd.

- Vi gjør en fortløpende vurdering av situasjonen, og avventer videre etterforskning av dette attentatet. Men situasjonen nå er ikke slik at vi gir et reiseråd som advarer nordmenn fra å reise til Beograd, sier fungerende pressetalsmann i UD, Eirik Bergesen, til TV 2 Nettavisen.

- Fryktelig trist
Tidligere fotballpresident og nå visepresident i UEFA, Per Ravn Omdal, mottok meldingen om skuddene i Serbia med sjokk og vantro.

- Dette er fryktelig trist. Vi reagerte med sjokk å vantro når vi hørte om dette, sier Omdal til TV 2 Sporten.

Moldes Magne Hoset tror kampen mellom Serbia og Norge kan bli avlyst.

- Det har vært mye bråk der nede i det siste. Det er klart vi må tenke på dette om vi drar ned dit. Vi må tenke på hvordan vi skal oppføre oss også lignende, sier Magne Hoset.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.