- Seriedoper kan få 12 år

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Tidligere Giro d’Italia-vinner i kjempetrøbbel.

04.09.13 15:24

Danilo Di Luca blir denne uka avhørt av italienske antidopingetterforskere etter at han i mai testet positivt for tredje gang i karrieren.

Avisen La Gazzetta dello Sport skriver, ifølge cyclingnews.com, at den tidligere Giro d’Italia-vinneren risikerer å bli utestengt mellom 8 til 12 år for forseelsen.

Di Luca ble utestengt i et halvt år i 2007 for ha samarbeidet med det utestengte legene Carlo Santuccione, og fikk en toårig karantene for CERA-bruk to år senere.

- Den første prøven var negativ
Ettersom doping er kriminalisert i Italia, kan han også få en politietterforskning mot seg i hjembyen Pescara.

Som Farnese-Vini-rytter ble både Di Luca og Mauro Santambrogio tatt for EPO-bruk under årets Giro d’Italia.

La Gazzetta dello Sport skriver at sistnevnte kan unnslippe straff. Santambrogios A-prøve ble først kjent negativ, men etter Di Lucas prøve ble den testet igjen og da fikk man et positivt resultat.

Kan bli frifunnet
Avisen skriver at usikkerheten kan skyldes at det dreier seg om svært små doser av EPO. Mikrodosering av det forbudte midlet er som kjent vanskelig å påvise et halvt døgn etter at det er injisert.

Mens Di Luca ikke krevde at B-prøven skulle analyseres, kan den i Santambrogios tilfelle vippe saken i hans favør.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har foreløpig ikke fått noen analyse av B-prøven. Dersom den er negativ, blir 28-åringen trolig frifunnet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag