*Nettavisen* Sport.

- Sesongen har vært en innertier

Foto: Ulf Palm/Scanpix

Sportssjef Nils Marius Otterstad oppsummerer sesongen.

15.03.08 12:19

Lørdag gikk Anders Aukland inn til andreplass i Birkebeinerrennet etter å ha blitt spurtslått av tsjekkiske Stanislav Rezac.

Aukland klarte imidlertid å holde svenske Jerry Alhrin bak seg, og med det sikret han sammenlagtseieren i maratoncupen. Det overordnede målet for sesongen forteller Nils Marius Otterstad, sportssjef i team x-tra.

- Nå er vi kjempefornøyde. Anders visste at det bare var å kline til, og holde Jerry bak seg, og når det lykkes så er det utrolig morsomt, sier Otterstad til Nettavisen.

Han mener sammenlagtseieren i marathon-cupen viser styrken i laget. Det er også et bevis på at den satsingen brødrene Aukland har drevet med denne sesongen har lyktes, mener sportssjefen

- Vi viser kontinuitet og at vi holder toppnivå. Det er gøy å se at Jørgen og Anders får uttelling for den satsingen de har vært med på.

Sportssjefen tror årets gode resultater vil gi et ekstra energikick før neste sesong.

- Nå er løperne veldig slitne og det skal bli godt med påskeferie, men for Anders sin del er det klart det er godt å vite at det man satser på lykkes. Denne sesongen har vært en absolutt innertier, avslutter Otterstad.

PS. Neste vinter har Anders Aukland et mål om å gå 15 km klassisk under VM i Liberec.

- Det betyr at jeg må legge inn en formtopp i november for å kvalifisere meg for vanlig verdenscup, men ellers kommer jeg til å følge det samme opplegget, sa han til Nettavisen tidligere i vinter.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.