RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Roy Kvatningen/TV 2 Nettavisen

- Shampo vet ingenting

Sist oppdatert:
- Shampo kan ikke uttale seg om ting han ikke vet noe om, sier Tore Jobs, som har ansvaret for å ansette Norges landslagstrener i ishockey.

Espen Shampo Knutsen sier i torsdagens VG at det vil være hårreisende av Norges Ishockeyforbund om de ikke forlenget kontrakten med Roy Johansen, som nylig førte Norge opp i A-puljen. Shampo er også kritisk til at forbundet hadde samtaler med andre kandidater før VM.

Tore Jobs er som toppidrettsansvarlig i forbundsstyret ansvarlig for ansettelsen.

- Shampo kan ikke uttale seg om ting han ikke vet noe om. Han vet ingenting om hva våre samtaler med Roy går på. Her uttaler han seg om ting han ikke har peiling på, sier Jobs til TV 2 Nettavisen.

- Det blir som om jeg skulle uttale meg om at han skal spille hockey neste uke. Det vet jeg ingenting om, legger Jobs til.

- God dialog
Roy Johansens kontrakt går ut i mai. 45-åringen ble ansatt som landslagstrener i juli 2001, men er etter det TV 2 Nettavisen forstår veldig lysten på å lede Norge også neste sesong. A-VM frister.

- Jeg har veldig god dialog med Roy Johansen i denne prosessen her. Vi i forbundet ville avvente til etter VM. Når vi samtidig ser at hans kontrakt går ut, må vi se på andre kandidater. Roy har også diskutert med andre arbeidsgivere, fastslår Jobs.

- Spillerne ville også sett seg om etter flere alternativer hvis det var deres kontrakt som gikk ut, legger han til.

Spillermakt
Jobs har fått med seg at spillerne i landslaget offentlig har ytret ønske om at Johansen skal fortsette, og sier til TV 2 Nettavisen at dette er noe forbundet må ta hensyn til. Men samtidig er han forsiktig med å stole hundre prosent på alt han leser.

- Kan du få en fotballspiller i eliteserien til å si at han ikke vil at treneren skal fortsette? I 99 prosent av tilfellene kan du ikke det. Men i 99 prosent av tilfellene er det nettopp spillerne som avsetter trenere.

Hvem forbundet vil satse på, ønsker Jobs ikke å kommentere. Men:

- Roy har skapt et veldig bra miljø i landslaget. Han har fått samtlige spillere til å være med på landslaget, og det er veldig bra gjort. Det tar vi hensyn til. Det hadde vært tjenestefeil hvis vi ikke gjorde det, konstaterer Jobs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere