RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sheryl Crow så Armstrong dope seg

Foto: Joel Saget (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Sju år senere fortalte sangerinnen det til dopingjegerne.

I tre år datet artisten Sheryl Crow den abdiserte sykkelkongen Lance Armstrong. I 2004 skal hun ha bevitnet at kjæresten fikk gjennomført en blodoverføring i sitt eget privatfly med kurs mot Belgia.

Dette skal Crow ha fortalt etterforskningsleder Jeff Novitzky under et føderalt avhør i 2011, ifølge boken «Wheelmen: Lance Armstrong, the Tour de France and the Greatest Sports Conspiracy Ever».

Det skriver avisen The New York Daily News.

- Armstrong var helt åpen om det
Det har lenge sirkulert rykter om at Crow har vitnet mot Armstrong, men det er først i Wheelmen, som er skrevet av to journalister i Wall Street Journal, at detaljene kommer frem. I fjor høst forsvarte sangerinnen den tidligere proffsyklisten under et amerikansk TV-show.

Les saken her: - Ingen trente hardere enn Armstrong

Boken lanseres på det amerikanske markedet i neste uke. I den står det at Armstrong «ikke forsøkte å skjule blodoverføringen fra henne, men var helt åpen om det».

Han skal ha «stolt på at Crow ikke hadde noe ønske om å fortelle pressen eller noen andre om lagets dopingprogram, og forklarte at det var en del av sporten og at alle gjorde det samme som ham».

Fikk full immunitet
Novitzky skal ha sikret Crow full immunitet for å vitne mot sin tidligere kjæreste. Hun ville altså unnslippe straffeforfølgelse mot å fortelle alt hun visste.

Crow og Armstrong var forlovet i en kort periode, men gikk fra hverandre i 2006. Fem år senere endte hun altså opp i vitneboksen mot den nå fallerte sykkelstjernen.

Etterforskningen til Novitzky og FBI ble henlagt i 2012, men bevisoppgaven ble tatt videre av USADA (det amerikanske antidopingbyrået) som lyktes å fradømme 41-åringens titler på bakgrunn av den karrierelange dopingbruken.

PS! Senere i høst blir også en ny dokumentar om Lance Armstrong lansert. Den heter «The Armstrong Lie». Du kan se trailer fra dokumentarfilmen her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere