RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Si unnskyld, Shampo

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Trenerkollega raser etter VIF-trenerens utspill om slåssing i norsk hockey.

Tidligere denne uka gikk Vålerenga-trener Espen Shampo Knutsen ut i Nettavisen og sa at det burde åpnes slåssing i norsk ishockey.

- Spillet blir renere og du får luket vekk en del av det stygge spillet. Det blir mindre høye albuer og slashing når du vet at det er noen på det andre laget som passer på deg, sa Shampo til Nettavisen.

Les også: Vi bør åpne for slåssing

- Shampo må forklare seg
Vålerenga-treneren får støtte av blant andre Frisk Asker-trener Sune Bermann, Lørenskogs David Livingstone og delvis av Stjernens Magnus Sundquist, men uttalelsene falt slett ikke i god jord hos Rune Gulliksen, som er trener for nyopprykkede Tønsberg Vikings.

«Jeg mener dette er helt feil vei å gå. Espen må ha blitt misforstått. Det vil sette norsk hockey langt tilbake i tid. Vi vil da miste all troverdighet og sponsorene vil trekke seg. Dette håper jeg Espen vil beklage overfor Hockey-Norge» skrev Gulliksen i en SMS til Nettavisen mandag formiddag.

Tønsberg-treneren hadde ikke forandret mening da han var i kontakt med Nettavisen etter å ha sett Shampos uttalelser mandag kveld.

- Hvorfor skal vi ha mer slåssing i norsk hockey? Det vi er ute etter er å utvikle ferdigheter og spille fartsfylt hockey, ikke lete etter folk som er gode til å slåss. Tenk på rekrutteringen, hva vil sponsorer og de som skal se på dette si, tror du?

Shampo har også tidligere år uttalt at slåssing på isen kunne gjort noe både for interessen og for å få bukt med stygt spill. Gulliksen tror knapt det han hører.

- Ja, jeg har sett at han har sagt det, og han må snart fortelle oss hva han mener. Espen, som er den beste og mest hardtarbeidende spilleren vi har hatt, skal nå gå ut og fronte slåssing?

- Trekker meg hvis det skjer
Selv om slåssing er en del av spillet i amerikansk hockey, ønsker ikke Tønsberg-treneren en gang å tenke tanken på å omfavne den delen av spillet i Get-ligaen

- Det er i USA, vi er ikke USA. Skjer det en slåsskamp, så skjer det, men fokuset vårt kan ikke ligge der. Skal vi legge vekt på slåssing og hente inn folk fordi dem kan slåss? Nei, det gidder ikke jeg å være med på.

- Hva med argumentet om at det vil fjerne en del av det stygge spillet?

- Da får vi heller jobbe med holdninger hos spillerne og finne ut hvordan vi vil at vår hockey skal se ut. Vi kan ikke tro at slåssing skal kunne løse det.

Dersom slåssing blir en del av av norsk hockey, kommer det til å skje uten at Rune Gulliksen er trener i Get-ligaen.

- Det er helt feil fokus. Skal vi gå inn i garderoben og si «bra at du slo ned han» eller «bra at han fikk juling»? Det er i så fall den dagen jeg gir meg som trener og heller trener yngre lag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere