RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sikker på at Moa scorer

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)
Sist oppdatert:
- Moa har gjort et meget lurt valg, sier Kjetil Rekdal

Aalesund-treneren følger tysk fotball tett etter to opphold i Tyskland som spiller selv. Først i Borussia Mönchengladbach. Så i Hertha Berlin.

Han er sikker på at tidligere Vålerenga-spiss Mohammed Moa Abdellaoue kommer til å score mål også i Bundesliga.

- Passer Moa bra
- Det blir selvsagt ikke like lett som i Norge, men i Tyskland, når lag jager mål, så spiller de ofte en mot en bakover på banen. Det er noe Moa behersker godt. Innimellom er det også veldig åpne kamper der. Derfor er jeg overbevist om at han kommer til å score også i Tyskland, sier Rekdal.

- Han er kommet til en klubb hvor man ikke må vinne hver eneste kamp, heller, og i Tyskland kommer han til å lære mye om utholdenhet, bevegelighet, fysisk kapasitet og det å klare seg på egen hånd og overleve i en tøffere hverdag. Derfor er det også et fornuftig valg. Legg til at forskjellen mellom lagene på 6. og 7. plass og nedover i Bundesliga ikke er så stor, så har Hannover også muligheter, legger han til.

- Får han suksess i Hannover ligger veien åpen til en enda større klubb også.

Les også:- Vi håper Moa kan score tosifret

Mange har satt spørsmålstegn ved Moas valg ettersom Hannover er en av klubbene som er ventet i bunnstriden i Bundesliga.

Det får Rekdal til å reagere.

- Hvis noen måtte mene at Hannover er fotballens bakgård - hva er Tippeligaen da? Stabæk, Aalesund og Molde røk alle ut av Europa League-kvalifiseringen. Sjansene er også til stede for at Rosenborg taper mot FC København. Så snakker noen om at Bundesliga er en skitliga? Moa kommer til å spille for 40-50.000 tilskuere. Han kommer til å spille i en liga fullt av gode, unge tyske spillere. Var det noen så Tyskland i VM? Det var et lag fylt opp av unge spillere fra forskjellige lag i Bundesliga. Så snakker vi om at Moa går til fotballens bakgård? Nei, nå får folk tenke seg veldig godt om, sier han.

FÅ SMS NÅR MOA SCORER: Scoringsvarsel for Hannover finner du her

- Rett tidspunkt
Lillestrøm-trener Henning Berg mener tidspunktet for å reise ut var rett.

- Det er ingen tvil om at han var klar til å ta steget ut, nei. Han er en klassespiss, og det er bare skader i fjor og tidligere som gjør at han ikke har dominert enda mer i Tippeligaen, sier Berg.

Moa debuterer for Hannover i serieåpningen hjemme mot Eintracht Frankfurt kommende helg. Deretter venter fire kamper mot antatte topplag - borte mot Schalke, hjemme mot Bayer Leverkusen, borte mot Wolfsburg og hjemme mot Werder Bremen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere