- Sinnssykt høyt nivå over lang tid

Foto: Scanpix (SCANPIX)

Derfor sikret Ståle Solbakken og FC København seg gullet rekordtidlig.

21.04.11 20:07

Nordskjelland slo nemlig OB 2-1 i den tidlige kampen i dansk superliga torsdag. Det betyr at ingen lag har mulighet til å ta igjen FC København.

Sju serierunder før slutt er Ståle Solbakkens lag mester for tredje år på rad. Det spilte egentlig ingen rolle at FCK slo Lyngby 2-1 på bortebane et par timer senere.

- Vi har vist et sinnssykt høyt nivå over lang tid, og samtidig har de andre topplagene tatt mange poeng fra hverandre, sier Solbakken ifølge danske TV 2.

Cristiano Bolaños og Dame N'Doye scoret målene i torsdagens seier mot Lyngby. FC København ligger med sine 67 poeng hele 26 poeng foran OB, som er nummer to i Superligaen.

OB tok ledelsen gjennom Peter Utaka etter sju minutter, men Nordsjælland utlignet før pause og scoret seiersmålet i andre omgang. Seieren brakte Nordsjælland over nedrykksstreken og FC København utenfor rekkevidden til OB.

FC København har vunnet den danske superligaen sju av de siste ti årene.

- Jeg har forståelse for at spillerne kan miste motivasjonen i de gjenværende kampene. Men vi var mestere allerede før kampen mot Lyngby og klarte å vinne den, sier Solbakken.

Torsdag unner FCK seg en festmiddag, men utover dette blir feiringen rolig.

- Vi skal gå ut og spise og hygge oss sammen, så trener vi litt på fredag for å få det ut av kroppen, det som skal ut. Så tar vi fri på lørdag og trener igjen søndag, forteller Solbakken.

FCK møter Silkeborg førstkommende mandag.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.