*Nettavisen* Sport.

- Sir Alex hadde blitt fly forbanna

Foto: AFP/Scanpix

Men Wayne Rooney lot seg ikke stresse.

27.12.09 21:47

HULL – MAN UNITED 1-3:

Først sendte han Manchester United i ledelsen borte mot Hull på overtid i første omgang. Så vartet han opp med en horribelt tilbakespill som til slutt endte med straffespark og scoring for hjemmelaget. Før han til slutt sto bak målene som skulle sikre seieren og tre poeng for rødtrøyene.

Det ble med andre ord en svært travel dag for Wayne Rooney på Kingston Communications Stadium.

Toppscorer
Det første målet var en typisk goalgetterscoring. Darren Fletcher slo inn foran mål etter 46 minutter, og inne i feltet hadde United-spissen løpt seg fri og kunne enkelt dytte ballen forbi Boaz Myhill i vertenes mål. Dette var Rooneys 13. ligamål for sesongen, og dermed er han delt toppscorer i Premier League med Jermain Defoe og Didier Drogba.

Like etter pause gikk 24-åringen fra helt til syndebukk. Et elendig tilbakespill av Rooney førte til at Craig Fagan fikk slått inn foran mål. Inne i feltet ble Jozy Altidore lagt i bakken av Rafael, og dommer Alan Wiley pekte kontant på krittmerket.

Fagan gjorde ingen feil fra 11 meters hold og lagene var like langt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ap/scanpix

- Det var en stygg feil fra meg som ga dem utligningen, men heldigvis klarte vi å snu det, for ellers så hadde nok manageren blitt rimelig forbannet på meg, sier Rooney til Sky Sports.

Men en revansjelysten Rooney var som sagt ikke ferdig for dagen. Etter en kontring stormet spissen fram på høyrekanten og la inn foran mål. Ballen gikk via Hull-forsvarer Andy Dawson og inn. Ji-Sung Park lå også bak der, og kunne fort ha scoret.

- Det var en åpen kamp. Hull satset friskt framover, noe som ga oss sjansen til å kontre. Vi fikk noen sjanser, og tok heldigvis godt vare på dem, oppsummerer Rooney.

Hull snytt for straffe
Det ble mye moro de første 45, selv om Rooneys mål lot vente på seg.

Kampens første store sjanse var det evigunge Ryan Giggs som sto for. Veteranen sendte i vei et frispark med god retning etter 17 minutters spill, men ballen snek seg like utenfor stolpen til Boaz Myhill i Hull-buret og inn i nettveggen på utsiden.

Den mest omdiskuterte situasjonen i første omgang kom imidlertid etter 22 minutter.

Craig Fagan spilte flott igjennom til Richard Garcia, som gikk i bakken inne i feltet etter en duell med Wes Brown. Dommeren vinket spillet videre, men reprisen viste at Hull nok ble snytt for et klart straffespark av Sir Alex Fergusons «gode venn» Alan Wiley.

- Det var helt klart en situasjon der vi kunne fått straffe. Men jeg tror også at United føler de kunne ha fått straffe da Dimitar Berbatov gikk i bakken i duell med vår keeper, sier Hull-manager Phil Brown om situasjonen der laget hans ble snytt for straffespark.

Myhill bommet grovt
Seyi Olofinjana var god under sin tid i Brann, men er nå ennå bedre i Hull. Nigerianeren hadde en god kamp fra sin midtbaneposisjon, og kom på flere løp framover på banen. I det 28. minutt fikk han ballen etter godt spill av Garcia og Fagan. Avslutningen fra den tidligere Tippeliga-spilleren ble imidlertid en anelse for svak.

Hull hadde faktisk en rekke brukbare sjanser, og også Stephen Hunt kunne gitt vertene ledelsen. Han befant seg plutselig helt alene ute på venstresiden, etter slapt forsvarsspill av Rafael, men skuddet fra skrå vinkel gikk like til siden for United-målet.

I andre enden av banen sto Hull-keeper Boaz Myhill for underholdningen, på både godt og vondt. Først bommet han totalt på et tilbakespill, og forærte gjestene en gratismulighet som de aldri klarte å utnytte. Mens han noen minutter senere viste klasse, da han stoppet forsøket fra en frispilt Rafael på mesterlig vis.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp/scanpix

En varierende Dimitar Berbatov var også farlig frampå for gjestene i første omgang, men bulgareren traff bare nettveggen da han ble spilt fri av høyreving Antonio Valencia.

Berbatov avgjorde
Etter hvilen skulle det imidlertid lykkes for Berbatov. Etter at Rooney hadde vist seg fram både på godt og vondt, var det nemlig bulgareren som satte det absolutte punktum for kampen.

Nok en gang var Rooney sentral. Spissen ble spilt opp i bakrom, men ble løpt opp av Anthony Gardner. United-stjernen fikk likevel spilt en presis pasning igjennom til Berbatov, og den tidligere Tottenham-spilleren kunne sette ballen i åpnet mål. Mesterlig gjort av Rooney i forkant.

Hull hadde også sjanser til å påvirke resultatet i andre omgang, men United holdt unna og kunne glede seg over tre poeng, og en herlig revansje for tapet mot Fulham.

- Det har vært helt vilt i ligaen denne sesongen. De store lagene mister stadig poeng mot mindre lag, så det blir tett helt inn. Forhåpentligvis blir vi bare bedre og bedre, slik at vi kan gjenerobre tittelen også denne sesongen, sier United-spissen etter kampen.

United klatrer dermed opp igjen til andreplass, to poeng foran Arsenal på tredje, men med én kamp mer spilt. Opp til Chelsea på første er det også to poeng for United.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag