RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sisteetappen er min

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
Sist oppdatert:
Tor Arne Hetland lover Petter Northug kamp om ankerjobben.

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Ingen glemmer rykket til Petter Northug under VM-stafetten i Sapporo. Men i Northugs sykdomsfravær i helga, viste Tor Arne Hetland at det er flere som kan avgjøre stafetter i favør Norge.

Se den komplette resultatlista her (ekstern lenke)

33-åringen viste styrke og ikke minst taktisk kløkt da han nedkjempet Jevgeni Dementiev og Tord Asle Gjerdalen på den siste kilometeren på Beitostølen.

- Jeg gjentar det jeg sa i Düsseldorf, sier Hetland med et lurt smil etterpå. Det han sa i Düsseldorf, var at sisteetappen var hans. De fleste trodde da han bare snakket om sisteetappen i lagsprint. Det gjorde han ikke.

- Det jeg sa der, gjelder her også, sier Hetland, som slo til der konkurrentene minst ventet det.

- Fantastisk glid
Mye av æren gir han til skiene.

- Jeg merket tidlig at jeg hadde en fantastisk glid. Jeg kunne stå oppreist bak de andre i utforkjøringene, innrømmer Hetland.

Ifølge seg selv er han ennå ikke i toppform. Men det nærmer seg.

- Det blir bedre og bedre for hvert renn. Er jeg heldig så treffer jeg toppformen akkurat til Tour de Ski, sier stafettverdensmesteren fra 2001.

Sier ikke nei
Nå har han lyst til å gå mange skirenn. Helst vil han være med både i Kuusamo, Davos, Rybinsk, Tour de Ski og Canada. I bakhodet ligger drømmen om sammenlagtseier i verdenscupen.

- Jeg sier ikke nei til å gå renn hvis jeg blir tatt ut, konstaterer han.

Det første spørsmålet er om han får gå den klassiske 15-kilometeren i Kuusamo neste helg. Mulighetene er gode, tatt i betraktning at han viste god form på Beitostølen og ikke minst fordi han er en kandidat til å vinne verdenscupen sammenlagt.

Imponerende laginnsats
Søndagens stafett viste at Norge garantert stiller med en slagkraftig gjeng i Kuusamo – og resten av verdenscuprennene utover vinteren.

Det ble altså dobbelt norsk, tre norske lag blant de seks og fire norske lag blant de åtte.

- Vi har åtte løpere, eller egentlig 16 løpere, som gjør meget gode løp i dag, oppsummerer sportssjef Åge Skinstad.

Mandag offentliggjør han uttak til verdenscupen både i Kuusamo (15 km + sprint, klassisk) og Rybinsk (30 km fellestart + sprint, fristil).

Omfattende kabal
Kabalen er kommer til å inneholde mange navn. Nettavisen tror Odd-Bjørn Hjelmeset, Eldar Rønning, Jens Arne Svartedal, Martin Johnsrud Sundby, John Kristian Dahl, Simen Østensen, Tor Arne Hetland og Øystein Pettersen (friplass) går 15-kilometeren i Kuusamo. Utfordrer er Roger Aa Djupvik, som har slitt med sykdom på Beitostølen.

På sprinten i Finland går sannsynligvis Eldar Rønning, Tor Arne Hetland, Børre Næss, Johan Kjølstad, Ola Vigen Hattestad, John Kristian Dahl, Odd-Bjørn Hjelmeset, Trond Iversen, Øystein Pettersen (friplass) og Jens Arne Svartedal (friplass). Utfordrerne er Anders Gløersen, som imponerte på Beitostølen sist helg, og Simen Østensen.

Åge Skinstad bekrefter at Petter Northug blir påmeldt til Rybinsk. Der får også kometen Morten Eilifsen sjansen til å fortsette poenghøsten i verdenscupen.

PS. Øystein Pettersen sto over søndagens stafett, men har ikke fått et tilbakefall i forhold til astmaen som har plaget ham.

- Øystein sparer seg til rennene i Kuusamo. Vi ville ikke ta noen sjanser, sier sprinttrener Ulf Morten Aune til Nettavisen.

Les alt om verdenscupen på Beitostølen i Nettavisens vintersportsmagasin!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere