RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sitter ikke i fryseren lenger

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)
Sist oppdatert:
Fredrik Winsnes sliter fortsatt benken, men føler han har fått en ny vår under Jan Jönsson.

Ubenyttet reserve mot Brann. Ubenyttet reserve mot Stabæk.

Men i søndagens 4-4-kamp mot Lillestrøm, fikk RBK-veteranen Fredrik Winsnes (35) endelig sjansen til å vise seg fram, da han fikk 20 minutter som innbytter for Trond Olsen.

Innhoppet var det som i klisjeenes verden gjerne omtales som «positivt». Winsnes viste seg rett og slett fram fra sin beste side, det vil si som en strålende pasningslegger, og hadde også et glimrende frispark som traff innsiden av stolpen på stillingen 3-3.

- Det var artig, det. Det var en veldig artig kamp å spille, og vi var gode på slutten, sier Winsnes til Nettavisen dagen derpå.

- Mer inkludert
Selv om han innledningsvis har spilt reservens rolle også i 2011, har Winsnes det mye bedre på jobb enn i fjor høst. Han og Nils Arne Eggen fant aldri helt tonen, og i oktober vraket Winsnes seg selv fra troppen til Europa League-kampen mot Bayer Leverkusen.

- Etter at Nils Arne tok over, merket jeg tidlig at jeg kanskje ikke var blant dem han ville satse på, selv om jeg klamret meg fast på laget en stund. Så jeg har på en måte innfunnet meg med situasjonen, og er egentlig veldig i modus for neste sesong. Det har jeg vært en god stund allerede, sa Winsnes til Nettavisen den gangen.

- Jeg sitter ikke i fryseren lenger, som jeg gjorde i fjor høst, sier han nå.

- Jeg er mer involvert i det som foregår. Det er mer kommunikasjon med treneren, og jeg føler meg mer inkludert i det som skjer, sier Winsnes, som understreker at fjoråret er et tilbakelagt kapittel.

- Ingen å skylde på
35-åringen gleder seg nå til å gå på trening igjen etter at Jan Jönsson overtok roret på RBK-skuta.

- Jeg har det fint, og det er artig å gå på trening. Jeg har en rolle i laget, selv om jeg ikke nødvendigvis er en av de 11 som starter, sier han.

At han ikke har vært blant de 11 som starter, har han faktisk forståelse for.

- Det er en fight med Markus Henriksen, Gjermund Åsen og Per Ciljan Skjelbred om de sentrale midtbaneplassene. Jeg fikk mine sjanser i vinter og lyktes bare delvis. Jeg har ingen å skylde på for at jeg ikke spiller. Jeg gjorde det ikke godt nok til å fortjene en plass på laget, erkjenner han.

Stoler på Jönsson
- Men det er ingen tvil at jeg er med for å spille, og for å prege, kamper. Og jeg føler det begynner å komme seg nå. Det har vel Janne også sett, og det var nok derfor jeg kom innpå i går. Fortsetter jeg sånn, får jeg nok mine sjanser. Det er enkelt å stole på Janne i forhold til det.

- De tre navnene du nevner er alle unge trønderske gutter. Tror du alderen taler i din disfavør?

- Vet du, det er lite som er så inspirerende som å spille med unge spillere på vei opp og fram. De har en positivitet som er smittende. Jeg kjenner meg igjen fra da jeg selv var i samme posisjon.

- Men det er ingen klubber som kan basere seg på at det alltid er de unge som drar lasset. Et lag består av spillere med ulike ferdigheter og ulik erfaringsbakgrunn. Rutinen er en av de tingene jeg har å bidra med, både på og utenfor banen, sier Winsnes.

- Lite panikk å spore
At Rosenborg poengmessig har hatt en svak start på sesongen, med bare ett poeng på tre kamper, lar han seg ikke stresse av.

- Vi skulle naturligvis veldig gjerne hatt mer enn ett poeng, ikke minst fordi vi kanskje fortjente tre både mot Stabæk og Lillestrøm. Men det er veldig lite panikk å spore her, fastslår Winsnes.

- Men forstyrrer det dere at supporterne blir utålmodige og at kritikken hagler i diverse diskusjonsforum på nett?

- Jeg blir svimmel av å høre ordet nettforum. Det viktigste for oss, er å ikke gi det større betydning enn det faktisk har. Vi har den fordelen at vi kan møtes på jobb hver dag, gjøre oss ferdig med kampene og se framover.

- Kommer Rosenborg til å kjempe om gullet denne sesongen?

- Vi spiller i en klubb som har tatt 18 gull på de siste 23 årene, så det vil være idiotisk å si noe annet enn at vi tror på gull. Det er 27 kamper igjen denne sesongen. Vi får spille dem før vi teller opp, sier Fredrik Winsnes.

PS. Mandag kveld spilte han 2. divisjonskamp for Rosenborg 2 mot Strindheim. Sånn er det å være reserve, selv for en med 19 A-landskamper og mer enn 200 opptredener for Rosenborg i Tippeligaen. RBK vant for øvrig 7-0.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere