- Sjanseløs mot Northug

Foto: EPA/Scanpix

Lukas Bauer har kun ett håp.

06.03.10 18:12

Petter Northug har slitt med en forkjølelse i etterkant av OL i Vancouver og sto derfor over lørdagens 30 kilometer fellesstart med skibytte i finske Lahti. Det åpnet opp for andre.

Plukket alle spurtpoengene
Tsjekkiske Lukas Bauer lå 297 poeng bak Northug i verdenscupen sammenlagt før lørdagens renn, og hadde dermed muligheten til å knappe inn på nordmannen.

Og årets Tour de Ski-vinneren viste meget god form. Tsjekkeren plukket med seg alle de innlagte spurtpoengene, samtidig som han innkasserte 80 poeng for å bli nummer to i rennet.

Totalt fikk han med seg 125 verdenscuppoeng.

Northug favoritt
Bauer ligger nå 172 poeng bak Northug når tre verdenscuphelger gjenstår. Northug må nok likevel regnes som favoritt til å vinne, siden det blant annet skal gås to sprintrenn.

For Lukas Bauer er ingen sprinter. Det viste han også på lørdagens etappe. På oppløpet ble han nemlig knust av franske Maurice Manificat, som vant sitt første verdenscuprenn.

Han hadde tidligere en 3.-plass fra 2009 som beste plassering.

Franskmannen ga også Northug en hjelpende hånd siden han hindret Bauer fra å ta ytterligere 20 verdenscuppoeng.

Årets verdenscup avsluttes i Falun 23. mars.

- Jeg er sjanseløs mot Northug, sa Bauer ifølger NTB etter rennet.

- Min eneste mulighet ligger i at Northug fortsetter å være syk, la han til.

Han dropper muligens neste helgs femmil i Holmenkollen.

- Jeg har gått en femmil i OL og 30-kilometer her, så det er ikke sikkert at jeg går femmila i Kollen. Jeg drar til Oslo for å trene og så får jeg se an formen utover uka. Den avsluttende helgen i Falun blir viktig, og derfor er det en mulighet for at femmila i Kollen går uten meg, sa Bauer.

Rønning beste norske
Beste norske deltaker ble Eldar Rønning som nummer 9, tett fulgt av Tord Asle Gjerdalen på 11.-plass, mens Petter Eliassen noterte karrierebeste med en 13.-plass.

Av de øvrige norske ble Kristian Tettli Rennemo nummer 14, Martin Johnsrud Sundby nummer 18, Sjur Roethe nummer 19, Simen Østensen nummer 27, Roger Aa Djupvik nummer 28, og Hans Petter Lykkja nummer 49.

Verdenscupen
1. Petter Northug, 1060 poeng
2. Lukas Bauer, 888 poeng
3. Dario Cologna, 735 poeng
4. Marcus Hellner, 667 poeng
5. Axel Teichmann, 497 poeng
Se hele listen her!

Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.