- Sjanseløse uten pigg Petter

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)

Norges gullhåp i stafetten gjør at sjefen fortsatt nøler med å la Petter Northug gå alt i OL.

VAL DI FIEMME (Nettavisen): Det var lenge opplest og vedtatt at Petter Northug ikke kunne gå alle de seks distansene under OL i Vancouver i februar.

Lørdag sier imidlertid de tidligere herrelandslagstrenerne Carl Henning Gran og Krister Sørgård til Nettavisen at de mener Northug i utgangspunktet bør satse på alle distanser – og at det å stå over enkeltrenn heller bør være plan B, hvis det viser seg at ting ikke fungerer så bra som man håper.

Ikke lenger uaktuelt
Og nåværende herrelandslagstrener Morten Aa Djupvik er på glid.

- Jeg sier ikke lenger at det er hundre prosent uaktuelt for Petter å gå alle distanser. Når vi ser den imponerende evnen han har til å nullstille og restituere seg, kan det bli aktuelt.

- Dette er en tråd vi må ta opp igjen etter Tour de Ski, sier Djupvik til Nettavisen.

Han har for eksempel ingen problemer med å se Carl Henning Grans poeng om at Northug faktisk kan bli syk selv om han står over en distanse, og at han dermed mister en gullmulighet.

Trenger pigg ankermann
Når Djupvik likevel ikke uten videre sier ja til at Northug kan gå alle distanser så lenge kreftene holder, handler det ikke nødvendigvis om hva som er Petter Northugs beste, men hva som er Norges beste.

- Stafetten er den nest siste øvelsen i OL, og den rangerer vi veldig høyt. Uten en pigg Northug på sisteetappen der, vil vi være kraftig svekket. Jeg vil nesten si vi er sjanseløse på gull i stafetten uten Petter, sier landslagstreneren ærlig.

Og selv om 24-åringen fra Mosvik for tiden framstår som en supermann, er Djupvik redd at totalbelastningen i Vancouver kan bli for stor.

Ikke avgjort
- Petter skal jo ikke bare gå løpene. Hvis det går så bra som vi håper, blir det også mye oppstyr rundt ham som tapper ham for energi, for eksempel medaljeseremonier, poengterer Djupvik.

- Er det fortsatt sånn at sprinten ryker først hvis Northug skal kutte en distanse?

- Nei, det er definitivt ikke avgjort. Klassisk sprint er jo en veldig god distanse for Petter nå som han er blitt så utrolig god i staking. Per i dag vil jeg i hvert fall ikke si at han er bedre på en 15-kilometer i fristil enn på klassisk sprint, poengterer Djupvik.

For ordens skyld: 15-kilometeren er åpningsdistansen i OL. Skal Morten Aa Djupvik klare å overtale unge Northug til å stå over den, trenger han nok både hell og lykke på veien.

Siste ord er neppe sagt.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag