RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sjansene var nok små

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Frederik Wilmann tar Tour de France-avslaget med fatning.

I 2009 ble Skil-Shimano ønsket velkommen til verdens største sykkelritt etter god og aggressiv kjøring under Paris-Nice de to foregående årene.

Foreløpig ser det ut til at det blir med den lille gjesteopptreden for det nederlandske kontinentallaget.

Savnet av en stjerne eller to er åpenbart, derfor ble heller ikke Frederik Wilmann spesielt overrasket over avslaget fra Tour de France-arrangøren ASO:

- Det var nok små sjanser for at vi skulle slippe til denne gangen. Vi har nok ingen som Mark Cavendish på laget, sier Wilmann til procycling.no.

Måtte gi tapt mot giganter
Årsaken er enkel. Blant de seks frikortene som skulle deles ut etter at 16 protourlag fikk innpass, ble storlag som Team Sky, Team RadioShack, Cervélo TestTeam, Garmin-Transitions, Team Kajtusja og BMC Racing foretrukket.

Les også: Disse sykler Tour de France

ASO har alltid ryddet vei for de største profilene, og setter ofte døra litt ekstra på gløtt for franske lag. Denne gangen havnet likevel franske Saur-Sojasun på utsiden, sammen med Skil-Shimano og Vacansoleil.

- Lagledelsen håpet helt fram til i dag at vi skulle komme med, men vi klar over at oddsen var mot oss. Nå håper vi å få innpass i Vuelta a España i stedet. Det hadde vært stort for oss, påpeker Wilmann.

Følger Kristoff
24-åringen er nå på plass i Belgia der han skal følge blant annet Alexander Kristoff under tredagersrittet De Panne.

Neste utfordring blir Hel van Het Mergelland i starten av april.

Lagets mange avslag til ritt denne sesongen, har også fått konsekvenser for trønderen. Først røk Giro d’Italia, deretter Liege-Bastogne-Liege og nå altså Tour de France.

Her finner du Frederik Wilmanns sesongplan!

- Jeg kjører Tyrkia rundt etter planen, men legger inn Giro de Trentino i stedet for Liege. Deretter kjører jeg et ritt i Frankfurt (Eschborn Cityloop) den 1. mai.

Tøff start
- På tross av alle avslagene, hvordan har starten vært for deg i ditt nye lag?

- Det gikk litt trådt i starten. Jeg begynte med løp i februar og kjørte rundt i en måneds tid. Deretter dro jeg hjem til Trøndelag og fikk tre gode treningsuker. Nå sitter jeg med litt bedre selvtillit og litt bedre form.

- Jeg har et tett program utover, og det går egentlig slag i slag utover. Jeg har i stor grad fått lov til å bestemme rittprogrammet mitt selv og er veldig fornøyd med det, avslutter Wilmann.

Les flere nyheter på procycling.no!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere