- Sjeikene byr på Liverpool

Foto: AFP/Scanpix

Klubbens amerikanske eiere kan bli kjøpt ut med 5,5 milliarder kroner.

19.01.08 15:55

Dubai International Capital (DIC) skal, ifølge BBC, ganske snart komme med et konkret bud på 500 millioner pund (5,5 milliarder norske kroner) på Liverpool Football Club.

Budet vil, etter det BBC erfarer, bli overlevert klubbens amerikanske eiere George Gillett og Tom Hicks ganske snart.

Full kontroll
De amerikanske eierne avviste i går at klubben var til salgs. Men det har tidligere bare vært aktuelt for sjeikene i DIC å få kontroll på Hicks' halvdel.

Nå vil DIC ha full klontroll over den skandaleforfulgte klubben.

Fortsatt interessert
Problemene for merseysideklubben har vært store etter at Gillett og Hicks havnet på kant med manager Rafael Benitez etter at de tok over som eiere for et knapt år siden. Den gangen var også DIC involvert i budrundene, men amerikanerne trakk det lengste strået.

Fansen har ikke vært fornøyd med hvem som sitter på eiersiden. Problemene toppet seg tidligere i uken, da det kom frem at Gillett og Hicks hadde hatt hemmelige møter med Jürgen Klinsmann, med den hensikt å få tyskeren til å trene klubben.

Vil låne pund
Gillett og Hicks er for tiden opptatt av å få ferdig et lån på 350 millioner pund, som skal brukes til å refinansiere lånet de tok opp i forbindelse med overtakelsen av klubben samt for å signere spillere. Samtidig ønsker de å iverksette byggingen av en ny stadion i Stanly park.

DIC vil presentere sitt bud til amerikanerne, før de tar opp det enorme lånet. Liverpool-tilhengerne har uttrykt bekymring for hva et slik enormt lån vil gjøre med klubbens økonomi.

For full oversikt over sportsnyhetene - klikk her.

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.