- Sjelden norsk dominans

Edvard Boasson Hagen på fredagens pressekonferanse i Salzburg.

Edvard Boasson Hagen på fredagens pressekonferanse i Salzburg. Foto: (SCANPIX)

Norsk sykkeltrio herjer resultatlistene før vårklassikerne.

31.03.08 16:24

Thor Hushovd har funnet formen rekordtidlig. Kurt Asle Arvesen har kjørt på seg erfaring enhver ritter kan misunne - og bakfra angriper stortalentet Edvald Boasson Hagen.

- Har vi noen gang levert sterkere prestasjoner, Steffen Kjærgaard?

- Norge har levert topprestasjoner i sykkel i mange år, men det har vært veldig smalt. Nå har vi tre ryttere som presterer i så vel tempo, på landeveien eller i spurten. Vi har aldri klart å være så dominerende som vi har vært i løpet av den siste uka, sier sportssjef Steffen Kjærgaard i Norges sykkelforbund.

Fikk gåsehud
34-åringen går bare rundt og gliser etter Boasson Hagens temposeier under Critérium International og Arvesens taktiske triumf i E3 Prijs - Harelbeke.

Les også: - Forbløffende av en 20-åring

- Det er vanskelig å måle prestasjonene opp mot hverandre, men det som ga med gåsehud var nyheten om Edvalds seier. Isolert sett er nok Kurt Asles seier større. Det er likevel rått av en som er så fersk i denne divisjonen å vinne en etappe i det selskapet der.

Critérium International går nemlig for å være en miniutgave av Tour de France i sykkelkretser. Rittet inneholder kun tre etapper, men rytterne får testet seg i landeveiskjøring, sprint og tempo underveis - akkurat som originalen i starten av juli.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Enormt sterk
- Jeg mener det er tyngre å prestere på et av de beste lagene, enn på de nest beste. Det er større press både internt og eksternt, men Edvald har taklet dette godt.

Og det er flere norske sykkelpersonligheter som koser seg over de norske prestasjonene om dagen. TV2-ekspert Dag Otto Lauritzen har fått de beste skussmål fra Team High Road-ledelsen vedrørende deres unge, norske stjerne.

- Jeg har snakket med både Allan Peiper og Brian Holm (sportsdirektører hos High Road) og de sa at han var enormt sterk. Eller: De brukte enda sterkere ord, men det har ikke jeg lyst til å gjengi på trykk, sier Lauritzen til Nettavisen.

- Det er veldig gøy å høre at de er fornøyde med meg. Det har kommet veldig mange gratulasjoner, sier Boasson Hagen.

Blir med runde to
I forkant av neste ukes sykkelfest i Belgia og Nord-Frankrike, er det i første omgang Hushovd og Arvesen som må forsvare de norske fargene. Boasson Hagen er nemlig ikke med under Flandern Rundt, Gent-Wevelgem og Paris-Roubaix. I stedet skal han i aksjon under Amstel Gold Race, La Fleche Vallonne og Liège-Bastogne-Liège.

Han gleder seg over det faktum at Norge viser muskler som sykkelnasjon.

- Det er veldig bra at det går så bra med oss nå. Det viser at Norge er en god sykkelnasjon, og det er flere yngre ryttere på vei opp også, sier Boasson Hagen.

Tror på Thor
Dag Otto Lauritzen tror på Thor, men håper at også Kurt Asle får vise seg frem i den første bolken av sykkelklassikere.

-Jeg har mest tro på Thor ettersom han er lagkaptein. Kurt Asle kjører på et veldig sterkt lag, men han kan ende opp med å hjelpe andre ryttere under klassikerne. I helga viste han imidlertid at han er sterk nok til å vinne selv også, sier Lauritzen.

- Det virker som de norske har synkronisert formkurven nå, så jeg ser ikke bort ifra at både Thor og Kurt Asle vil være med helt framme til uka, mener Kjærgaard.

- Og det er veldig sterkt. For svært mange syklister er disse rittene like viktige å prestere i som å vinne enkeltetapper i Tour de France, legger han til.

PS! Også Gabriel Rasch sykler i Flandern Rundt, Gent-Wevelgem og Paris-Roubaix i kommende uke.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag