*Nettavisen* Sport.

- Sjeleglad han tør å være stor i kjeften

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)

Kristian Valen hatet langrenn. Så dukket Petter Northug opp. Onsdag møttes de.

30.09.10 12:58

SMUGET (Nettavisen): Petter Northug (24) er ikke bare en god skiløper. Han har også vist seg som meget habil på parodier. Det begynte med en Oddvar Brå-parodi (se den her!). Og fortsatte med en parodi av Kristian Valens parodi av Nils Gunnar Lie (se den her!).

Til gjengjeld har han også selv blitt parodiert av Kristian Valen.

Onsdag kveld møttes de to for første gang på scenen, på Smuget i Oslo, i forbindelse med lanseringen av den nye Rottefella-bindingen.

Alle i salen visste om «mestermøtet», men Petter Northug selv virket oppriktig overrasket da Valen kom på scenen som nettopp Petter Northug.

Les også: - Her er Thereses VM-genser

- Hatet langrenn
- Det kom litt brått på. Jeg husket egentlig ikke at jeg skulle på Smuget i det hele tatt i dag, før de kom for å hente meg, sier Northug, som er på landslagssamling i Oslo.

Northug slapp relativt billig unna Valens parodi denne gangen. Til gjengjeld hadde de to mye pent å si om hverandre.

- Selve skigåingen er drit kjedelig helt til de skal gå i mål. Jeg hatet langrenn, men det var før jeg begynte å få med meg uttalelsene fra Petter Northug, sier Valen.

- Jeg er sjeleglad at han tør å være litt stor i kjeften. Han og Pølsa Pettersen, sier Kristian Valen.

- Milevis bak
Petter Northug har på sin side ingenting imot å bli parodiert. Tvert imot er han imponert over Valens sketsjer.

- Jeg har fått med meg alle sketsjene der han parodierer meg nå. De er fantastisk bra. Jeg kjenner meg litt igjen i den typen der, sier Northug, og nikker mot Valen.

Samtidig prøver han å plukke opp noen knep.

- Jeg prøver jo litt selv, men ennå er jeg milevis bak ham. Men kanskje jeg får min egen TV-serie en dag, jeg også, smiler Northug.

Inviterer Valen til Kollen
Da en av hans egne parodier ble vist på storskjerm onsdag, var han imidlertid alt annet enn komfortabelt.

- Pinlig! Jeg hadde faktisk ikke sett det før. Jeg har en del å jobbe med, konstaterer han overfor Nettavisen.

- Er du enig med Valen i at langrenn er kjedelig?

- Nei, jeg er vel egentlig ikke det. Jeg tror ikke han har fulgt med helt på utviklingen i sporten. Han får ta seg en tur i Holmenkollen under VM!

Før Valen kom på scenen, var Northug flankert av Øystein Pettersen og Odd-Bjørn Hjelmeset. Og når det gjelder gode replikker, ligger ikke de to sistnevnte særlig bak Petter Northug i løypa.

Har det i kjeften
Kanskje snarere tvert imot, de har det til de grader i kjeften, så konferansier og moroklump Arne Hjeltnes slapp å dra morsomhetene ut av gjestene som skulle snakke om den nye bindingen.

- Det fine med denne bindingen er at hvis du får is i rubben, så er det bare å kneppe dem av og sette dem på nye ski, reklamerte Hjelmeset.

Pettersen fleipet med det faktum at den nye bindingen veier mindre enn tidligere modeller.

- Spennet i skiene er jo tilpasset tyngden på løperen, og den nye bindingen er så lett at man må fylle grus i sokkene. Ellers må man bytte ut alle skiene også!

Northug var vesentlig mer positiv til vektreduksjonen.

- Jeg bruker vanligvis å legge på meg litt om sommeren. Nå slipper jeg å gå ned i vekt og kan bare fortsette med det dårlige kostholdet utover vinteren ...

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.