- Sjokkerende avgjørelse

Foto: (AP/Scanpix)

Rasende amerikanske spillere omringet dommeren etter kampen.

18.06.10 20:31

SLOVENIA-USA 2-2:

Lille Slovenia ledet 2-0, og i over en time var tidenes tredje minste VM-deltaker på god vei til å bli det første laget som er klare for 8. delsfinale.

Så slo USA tilbake. Først én gang. Så igjen.

Fem minutter før slutt skulle de også fått seieren, men dommeren annullerte helt håpløst en korrekt amerikansk scoring. Reprisene viste at ingen amerikanere gjorde noen lovbrudd i feltet. I stedet ble de heller snytt for et par straffer etter holding fra de slovenske spillerne.

Her kan du se hvordan utviklingen i kampen var fra minutt til minutt.

Nektet å forklare seg
- En sjokkerende avgjørelse, sier Everton-manager David Moyes som jobber som BBC-ekspert under turneringen.

Etter kampen måtte frustrerte og sinte amerikanske spillere dras vekk fra dommeren.

USAs største stjerne, Landon Donovan, satt med blandede følelser etter kampen.

- Jeg er stolt av laget etter comeback, men er satt ut av den annulleringen, sa han i et intervju vist på Viasat Fotball.

- Det var en bra avslutning. Det var et fint mål, og vi aner ikke hvorfor han annullerte. Dommeren ville heller ikke si hvorfor han gjorde det. Det var hans første VM-kamp, han gjorde det ok, men man kan rett og slett ikke annullere et ordentlig mål, fortsatte han.

- Ingen forstår noe, og det er synd for en spillergruppa som ga alt i en kamp. Da ønsker man bare en rettferdig slutt, sier USAs trener, Bob Bradley.

England og USA favoritter
Trøsten er uavgjort uansett betyr at de fleste vil tro at England og USA avanserer fra gruppa. Slovenia har fire poeng, men avslutter mot England. Samtidig står USA med to poeng, men de avslutter mot Algerie. England står med ett poeng, men møter altså Algerie og Slovenia i sine to siste kamper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: USA,

Mest lest på Sport

Annonsebilag