*Nettavisen* Sport.

- Skadet VIF-spiller ført bak lyset

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Trengte operasjon, men det ble holdt skjult for spilleren.

26.10.11 19:37

Vålerengas Adnan Haidar skal ifølge NRK ha slite med en bruskdannelse i foten. Et problem en i klubbens medisinske apparat mener spilleren burde vært operert for.

Denne informasjonen skal imidlertid blitt bevisst holdt tilbake fra Haidar, opplyser statskanalen. Historien skal ha blitt bekreftet av flere spillere i osloklubben.

- Ikke prioritert
Vålerenga-spilleren skal selv ha funnet ut av dette da han tilfeldigvis kom over et notat på PC-en til personen som mente han burde ha vært operert for skaden.

I et internnotat NRK har fått tilgang til står det følgende:

  • «Spiller har brusk og må sannsynligvis opereres.»
  • «Spiller vil ikke få ny kontrakt og da budsjettet er trangt vil dette ikke bli prioritert for flere bilder og i hvert fall ikke operasjon, da det mistenkes brusk.»
  • «Viktig å si til pasienten at dette vil bli bra over tid.»

Haidars kontrakt med Vålerenga går ut 31. desember 2011 og ut fra notatet NRK har fått tilgang til, kan man lese at dette er grunnen til at osloklubben valgte å holde informasjonen tilbake.

Sportsdirektør i Vålerenga, Truls Håkonsen, sier til statskanalen at han er kjent med situasjonen, men avviser at ledelsen i Vålerenga har noe med dette å gjøre.

- Jeg ble kjent med at det forelå et slikt notat i slutten av september. Da forsikret vi oss om at dette ikke påvirket behandlingsopplegget eller medisinske vurderinger rundt spilleren, sier han.

- Enige om opplegg
Likevel ble Haidar altså ikke operert. Forfatteren av notatet har overfor NRK påtatt seg skylden for formuleringen i notatet. Til tross for skaden har VIF likevel benyttet spilleren i flere kamper.

Han har vært på banen for osloklubben i 10 kamper i Tippeligaen denne sesongen, mens han også har kamper i 2. divisjon. Haidar ønsker ikke å kommentere det som nå har kommet fram.

Også medisinsk ansvarlig i Vålerenga, Erik Rosenlund, bekrefter at han har hørt om det omtalte notatet, men ønsker ikke å uttale seg om hvor vidt Haidar faktisk trengte en operasjon.

- Det vil jeg helst ikke uttale meg om. Haidar har vært til undersøkelser flere ganger hos meg. Vi har blitt enige om et opplegg. Det har vi fulgt, sier han til NRK.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.