*Nettavisen* Sport.

- Skal bite fra oss med nebb og klør

Foto: Knut Falch/SCANPIX

Lørenskog-trener Atle Olsen sikter høyt.

31.01.10 15:38

SPARTA SARPSBORG - LØRENSKOG 4-5 (etter forlengning):

Sparta Sarpsborg hadde muligheten til å ta et steg nærmere Vålerenga i gullkampen med seier mot serietreer Lørenskog. Alt så da også ut til å gå sarpingenes vei. Men så satte Lørenskog i gang en imponerende snuoperasjon. Og da kampen var over hadde Sparta og Lik byttet plass på tabellen. Dermed er LIK serietoer.

- Og der skal vi bli. Vi ser bare fremover og skal bite fra oss med nebb og klør, slår en selvsikker trener, Atle Olsen, fast overfor Nettavisen.

- Vi fikk en litt dårlig start på sesongen, men fremover skal vi bli gufne å ha med å gjøre.

I fjor ble laget nummer åtte i serien.

- Mer rutine
- Hva er grunnen til at dere har hevet dere så mye?

- Det skyldes at vi har fått inn mer rutine i form av spillere som Johnny Bruun, Kenneth Larsen og Tommy Jakobsen. I tillegg har utlendingene vi har hentet inn i år mer spisskompetanse. Se for eksempel på Marco Charpentier. Han leverer scoringer og assists hver eneste kamp. Den rutinen og kompetansen smitter over på de yngre spillerne, og vi har et mer homogent og voksent lag denne sesongen.

Lørdagens seier satt imidlertid langt inne.

Tidlig Sparta-ledelse
Sparta tok en tidlig ledelse, etter at Bryan Lundbohm scoret i overtallsspill. Petter Witnes sørget for å doble ledelsen før LIK reduserte i overtallsspill, ved Tobias Lindström. De to lagene noterte seg så hvert sitt mål til før den første perioden var over, og Sparta gikk til pause med 3-2-ledelse.

Den andre perioden ble langt fra like målrik. Lundbohm sørget imidlertid for sin andre scoring for dagen, og ga dermed Sparta 4-2.

I den siste perioden slo LIK tilbake. Halvveis ut i perioden reduserte Marco Charpentier til 3-4, før gjestene satte alle kluter til og fikset utligning - og dermed forlengning - da Espen Olsen Lie scoret drøye minuttet før slutt i den tredje perioden.

Kort prosess
I forlengningen gjorde Ian Macneil kort prosess. Før minuttet hadde gått sørget han for at gjestene kunne slippe jubelen løs og ta med seg to poeng i bagasjen hjem. Sparta måtte nøye seg med ett poeng, og dermed sniker LIK seg forbi Sparta på tabellen. Laget fra Sarpsborg har én kamp mindre spilt.

- Jeg syns vi fortjente de to poengene - minst. Sparta var gode i første periode, men vi kom langt bedre i den andre og jeg syns vi spilte best, sier Atle Olsen.

I den andre kampen i GET-ligaen lørdag vant Stavanger 4-0 over Storhamar.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.