*Nettavisen* Sport.

- Skal bli Europas NHL

Foto: Erlend Aas, Scanpix.

Vålerenga blir med i den eksklusive ligaen «European Trophy».

29.03.10 18:02

Mandag ettermiddag ble det klart at Vålerenga og 17 andre lag fra Sentral- og Vest-Europa skal med i den europeiske nyvinningen «European Trophy». Tidligere har svensk og finske lag hatt en lignende turnering («Nordic Trophy»), nå tar man skrittet videre for å utvikle ishockeyen i Europa.

- Det betyr utrolig mye for oss å få den matching her, sier Espen Shampo Knutsen til Nettavisen.

- Spesielt for spillerne, som nå får kjenne hvilket nivå de må ligge på for å komme seg videre, enten til Europa eller NHL.

- Ingen kasteball

VIF-treneren er ikke bekymret for at Vålerenga skal bli noen kasteball, selv om de møter de antatt beste lagene i Sentral-/Vest-Europa.

- Målet er å vinne hjemmekampene, borte blir det selvsagt langt tøffere, men vi ønsker alltid å vinne når vi går på banen. Selv om vi ikke er favoritter, tror jeg ikke vi blir noen kasteball. Prestisjen er høy, noe vi så i fjor (i Nordic Trophy), og dette blir en fantastisk god oppkjøring før sesongen hvor alle lagene vil stille sine beste lag.

Selv om prispengene foreløpig er på de helt enorme summene, og klubbene selv må betale for reise og opphold, er Ikke Knutsen redd for at det skal bli tøft finansielt for Oslo-laget.

- De har regnet ut at ekstrakostnaden er på rundt en halv million, men vi er allerede godt i gang med å hente inn sponsorpenger.

- Dessuten er det svært verdifull erfaring, og målet er at dette etter hvert skal bli Europas svar på NHL. Da er det også veldig stort for Vålerenga å få være med som en av de 18 klubbene i denne ligaen.

Fortsetter i Get-ligaen

Turneringen vil ikke gå på bekostning av Vålerengas deltakelse i den hjemlige ligaen, men i stedet spilles åtte kamper før Get-ligaen starter – mot anerkjente lag som blant annet Färjestad, Djurgården og Sparta Praha. Kampene vil gå i månedsskiftet august/september, og Vålerenga, som Norges eneste representant i den nye ligaen, starter mot tsjekkerne den 11. august, skriver klubbens hjemmeside.

- Dette er en naturlig utvikling av Nordic Trophy, og turneringen vil utvilsomt begeistre fans, media og spillere på forsesongen, sier Bo Lennartsson, turneringsdirektør for European Trophy.

Turneringen er delt inn i to avdelinger, Capital Division og Central Division. Capital Division består av Adler Mannheim og Eisbären Berlin fra Tyskland. Djurgårdens IF Färjestad BK og Linköpings HC fra Sverige. IFK Helsingfors og Jokerit fra Finland. Sparta Praha fra Tsjekkia og Vålerenga Ishockey fra Norge, mens Central Division består av SC Bern og ZSC Lions Zürich fra Sveits. Frölunda Indians, HV71 og Malmö Redhawks fra Sverige. EC Red Bull Salzburg fra Østerrike. Oulon Kärpät, Tappara og TPS Turku fra Finland.

Vålerengas kamper:

Onsdag 11. august: Sparta Praha, Tsjekkia (Jordal Amfi)
Fredag 13. august: Adler Mannheim, Tyskland (Jordal Amfi)
Lørdag 14. august: Eisbären Berlin, Tyskland (Jordal Amfi)
Fredag 20. august: Jokerit, Finland (Borte)
Lørdag 21. august: IFK Helsingfors, Finland (Borte)
Onsdag 25. august: Färjestad BK, Sverige (Jordal Amfi)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.