RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skal bygge stein på stein

Foto: Linn Cathrin Olsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Morten Giæver har planen klar for hvordan Sarpsborg 08 skal holde plassen i eliteserien.

SARPSBORG - NOTODDEN 3-2:

Etter én sesong på nest høyeste nivå blir Sarpsborg 08 å finne i Tippeligaen neste år.

Scoringer av Morten Giæver, Øyvind Hoås og Martin Wiig var nok til å stagge et nedrykksklart Notodden søndag.

- På en skala fra 1 til 10? 100. Utrolig deilig, selv om det ble ufattelig spennende, sa Giæver til NTB, om følelsene etter at dommeren blåste av kampen.

Gjestene fra Telemark var på ingen måte interessert i å gi ved dørene på Sarpsborg stadion.

Han innrømmet at beskjeden om Hødds ledermål mot Sandefjord ga sarpingene ekstra energi.

Notodden ledet også kampen i Østfold da det bare var rundt 20 minutter igjen. Mål av Alexander Victor Nynes og Martin Holmen hadde snudd kampen til fordel for Kenneth Dokkens mannskap.

Vant på rutinen
Giæver nikket inn ledermålet allerede etter fire minutter av kampen. Da Notodden overtok ledelsen i 69. spilleminutt våknet imidlertid den rutinerte spissduoen til Sarpsborg 08.

Først nettet Øyvind Hoås med en lang tå på en crossball fra Claes Jørgensen.

Seks minutter før full tid var det Martin Wiigs tur til å omsette en Jørgensen-pasning i mål. Wiig sendte sarpingene opp en divisjon med et hodestøt som overlistet Notodden-målvakt Nuno Marques.

Dermed er både Sarpsborg 08 og Start klar for retur til det øverste nivået på første forsøk. Begge klubbene rykket ned fra Tippeligaen i fjor.

- Målet er at vi skal holde oss i eliteserien, men vi er en liten klubb og skal bygge stein på stein. Nå blir det en god middag med laget og fest med fansen på Torget, avslørte Morten Giæver overfor NTB.

Start sikret seg førsteplassen i Adeccoligaen med en overbevisende 3-0-triumf over kriserammede Kongsvinger i Kristiansand.

Sarpsborg 08 hadde før søndagens kamper fortsatt Sandefjord halsende like bak. Men vestfoldingene skuslet bort sine sjanser med å tape bortekampen mot den nedrykkstruede cupfinalisten Hødd.

Jevnt i begge ender
Sandefjord er likevel sikret omspill om en tippeligaplass. Det samme er Mjøndalen, som spilte 2-2 borte mot Bryne, en annen nedrykkskandidat.

Jærbuenes ene poeng holder dem over nedrykkstreken, der Strømmen ligger mest utsatt til. Romerikslaget vant 1-0 over tabelljumbo Alta søndag.

Også Hødd og Tromsdalen ligger ett poeng over streken med én serierunde igjen. Sistnevnte klubb imponerte hjemme mot Bodø/Glimt og vant 3-0.

Glimt er sammen med Ull/Kisa plassert på de to siste plassene som kan gi opprykk.

HamKam, som slo Ull/Kisa 2-1 søndag, og Ranheim har muligheten til å ta seg opp til omspillssonen før siste kamp. Trønderklubben klarte bare 2-2 i søndagens duell med fortapte Bærum.

Niendeplasserte Kongsviner er dermed eneste lag som helt sikkert ikke spiller i en annen divisjon neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere