RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kenneth Zachariassen (procycling.no)

- Skal du kjøre Dauphiné, Nordhaug?

Sist oppdatert:
Svaret gir Sky-rytteren deg i denne artikkelen.

Lars Petter Nordhaug gjorde en strålende jobb som hjelperytter for Edvald Boasson Hagen under Glava Tour. Til slutt ble det også 3.-plass i sammendraget for vestfoldingen.

Men siden ble det tyst fra Sky-rytteren.

Alex Dowsett tok plassen hans i Luxembourg rundt. procycling.no mottok tips om at 28-åringen kanskje likevel var aktuell for Critérium du Dauphiné. Et ritt Team Sky i fjor brukte for flesteparten av rytterne som var aktuelle for Tour de France.

I dvale etter Glava Tour
En telefonsamtale senere var vi langt klokere.

- Hvorfor svarer du på din norske telefon, Lars Petter?

- Jeg ble syk etter Glava Tour, og har knapt sittet på sykkelen siden. Jeg håper å være klar igjen til Sveits rundt, men det blir ikke noe Luxembourg på meg denne gangen, forteller han til procycling.no.

- Glava Tour var for tøft?

- Nei, det var vel ikke det, men det var mange folk som var syke og det var kaldt i været. Jeg kommer inn i rittet med en 30-timers treningsuke, og da ble det kanskje litt mye.

Følger Bobbys plan
Nordhaug ble kraftig forkjølet og ble til slutt satt på antibiotika. Dermed ble det nesten halvannen uke på sofaen, og det var først onsdag han og Boasson Hagen igjen kunne stikke ut på trening sammen.

- Hvordan er planen for å få deg i form igjen til Sveits rundt?

- Jeg kommer til å ta et par helt rolige langturer i starten. Bobby Julich har lagt opp et fint, men tøft opplegg foran Sveits rundt. Jeg kommer til å bli i Norge i perioden fram til rittet, forteller Nordhaug.

Da vet vi det.

Tour de France-troppen til Team Sky tas ikke ut på nye tre ukers tid. I mellomtiden får nordmenn smøre seg med enda litt mer tålmodighet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere