RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Sergio Paulinho og Alberto Contador
Sergio Paulinho og Alberto Contador Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

- Skal gjøre alt jeg kan for Contador

Sist oppdatert:
En gammel venn kan bli Contadors viktigste støttespiller neste sesong.

De siste årene har Saxo Bank mistet den ene stjernerytteren etter den andre.

Først tok Loepard-Trek og forkynte seg grådig av lagets stjerner før årets sesong, og nå har i tillegg Richie Porte bestemt seg for å gå egne veier.

Det Alberto Contador står igjen med er noen trofaste spanske hjelperyttere, og mannen som Bjarne Riis håper at kan fylle tomrommet etter Porte, Sergio Paulinho.

Les også:Tilbake til Contador

Portugiseren er ikke den mest kjente rytteren i feltet, men for Alberto Contador er han ekstremt verdifull.

Slo gjennom i OL
Paulinho var et ubeskrevet blad helt frem til OL i Athen i 2004. Der sjokkerte han en hel sykkelverden med å vinne sølv på fellesstarten, kun slått av Paolo Bettini.

Manolo Saiz nølte ikke lenge med å gi portugiseren kontrakt med sitt Liberty Seguros-lag. På det laget fantes allerede en ung og lovende Alberto Contador. Det var her deres veier krysset.

Året etter gikk begge to til Astana, før de igjen flyttet på seg til Discovery Channel i 2007. Der var Paulinho en av Contadors viktige hjelpere da sistnevnte vant sin første Tour de France. Senere har de to vunnet Vuelta a España (2008) og Tour de France en gang til (2009) sammen.

Men de to siste årene har de gått hvert til sitt. Paulinho dro til Radioshack, men vender nå tilbake som Contadors hjelperytter i Saxo Bank.

- Jeg har jobbet sammen med Alberto i nesten seks år. Slik jeg ser det er han for øyeblikket verdens beste syklist, og det vil være veldig bra for meg å jobbe sammen med ham igjen, forteller portugiseren til velonation.

Les også:- Tour de France er målet

Men å vende tilbake til Contador betød samtidig å ta farvel med Johan Bruyneel.

- Jeg er veldig fornøyd. Etter seks år sammen med Johan tror jeg at det nå passer perfekt å prøve nye ting og jobbe med Alberto igjen.

Mye uflaks
Bak seg har ikke rytteren en all verdens sesong. Han kom inn i touren med et av de sterkeste lagene i hele rittet rundt seg. Men en etter en falt kapteinene bort, noe som også preget en hjelperytter som Paulinho.

- Når du har fire kapteiner og de krasjer en etter en, så påvirker det deg mentalt. Etter alle uhellene var motivasjonen min påvirket av all uflaksen laget hadde.

Under Vuelta a España prøvde han seg på noen etapper, uten at han helt lyktes. En femteplass ble det beste resultatet han fikk med seg fra det rittet.

Han vil nok få en betraktelig viktigere rolle i det rittet og Tour de France neste år, om ikke Contador blir utestengt.

- Hovedoppgaven blir å passe på Alberto, men om det byr seg noen muligheter vil jeg selvsagt ta dem, avslutter Paulinho.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere