RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skal ha revansje

Sist oppdatert:
Trioen Preben Vildalen, Johnny Jensen og Jan Thomas Lauritzen har vært med på to nedturer mot Portugal i EM-sammenheng. Nå vil de ha hevn.

BERN (TV 2 Nettavisen): To ganger tidligere har Portugal vist seg som en marerittmotstander for Norge i EM-sammenheng.

I EM i Kroatia i 2000, møtte Norge nettopp Portugal til kamp om 7. plassen, noe alle regnet med skulle gå greit.

Vildalen på revansjetokt
Men den gang ei, Portugal vant 30-27 og Norge ble nummer åtte i mesterskapet. En som husker den kampen ekstra godt, er Preben Vildalen.

- Jeg dummet meg ut i beste sendetid med å lobbe keeperen i fanget. En keeper som var 1,30 høy. Så jeg har litt å hevne, sier han til TV 2 Nettavisen.

Også Johnny Jensen og Jan Thomas Lauritzen var med i den kampen.

Drøyt tre år senere skulle trioen igjen være med på å bli ydmyket av Portugal. Etter å ha vunnet 23-19 hjemme i play-off til EM, ble det seksmålstap i Portugal, og portugiserne dro til EM i stedet for Norge.

- Det er det sureste tapet jeg har hatt på håndballbanen. Det var fryktelig tungt. Da hadde jeg tenkt å gi meg. Jeg sa det etter kampen at jeg ga meg. Jeg orket ikke mer av kvalifiseringskamper. Men så fikk jeg lysten igjen, og nå vil jeg ha hevn, sier Vildalen.

Et bedre lag
Forsvarssjef Johnny Jensen har ikke latt seg imponere over Portugals innsats i sine to første kamper, og mener at det er et lag Norge bør slå.

- Jeg føler vi har et mye bedre lag enn de har nå, sier han.

Jan Thomas Lauritzen tror også at et norsk lag på normalt nivå skal ta seg videre.

- Hvis vi får det til å klaffe i alle faser, så er jeg sikker på at vi tar dem, mener Lauritzen.

De norske håndballherrene var lenge kjent som et lag som alltid sviktet når det gjaldt som mest. Gang etter gang gikk det galt i avgjørende kamper som de to mot Portugal. Men i VM i Tunisia i fjor, tok de seg skikkelig sammen og feide golvet med Egypt da bare seier var godt nok for å gå videre til mellomspillet. Det tror Preben Vildalen kan bli viktig å ha i bakhodet i kveldens kamp.

- Vi brøt mange barrierer i Tunisia. Vi har vel vært et nestenlag i åtte år. Nå gjorde vi et godt mesterskap i fjor og det er viktig å ta med oss, sier han.

Sammen med Jensen, er Vildalen kjent for å spille med hjertet utenpå drakten og gi alt de har i hver eneste duell. I kveld regner de med at flere vil følge deres eksempel.

- Jeg regner med at vi vil gå ut på banen i dag som ville dyr, og vil vinne for enhver pris, sier Jensen.

Norge - Portugal kan du se direkte på TV 2 klokken 19.10.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere