- Skal hjelpe Steffen å bli toppscorer

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

Rade Prica mener han kan slå Moa, men tror en annen RBK-spiller blir målkonge.

18.10.10 08:05

HØNEFOSS - ROSENBORG 0-2:

HØNEFOSS (Nettavisen): Han har slitt i hele år. Men endelig har det løsnet for Rade Prica, og det i en særdeles viktig fase av sesongen for Rosenborg.

Han ble matchvinner og leverte kanskje sin – til da – beste kamp for året da RBK slo Aris 2-1 Europa League. Han var igjen god da Vålerenga ble slått 3-1 i kampen som langt på vei avgjorde serien.

Søndag scoret han begge målene da Hønefoss ble slått 2-0 på bortebane.

- Jeg mener faktisk dette er Rades beste kamp siden jeg tok over laget. Og han kunne jo ha scoret flere også, men han gjorde feil valg i et par situasjoner, sier RBK-trener Nils Arne Eggen.

- Jeg skulle ha scoret flere, sier også Prica selv.

Fem fete sjanser
Han hadde faktisk tre store sjanser i tillegg til de to han scoret på. Men han scoret på de to viktigste – nemlig de to første.

1-0 kom etter 42 minutter. Steffen Iversen knuste Hønefoss-keeper Thomas Solvoll i lufta, og Prica styrte nedfallsfrukten kontant i nærmeste hjørne.

2-0 kom på overtid i første omgang – fra omtrent samme posisjon som det første målet. Denne gangen brukte Prica hodet til å styre inn det presise innlegget fra Morten Moldskred.

- Skjønt å score mål, fastslår Prica – som til tross for å ha vært småskadet det meste av sesongen nå er oppe i 11 seriemål. Det er bare fire bak Mohammed Abdellaoue, som for lengst har reist til Hannover og ikke kommer til å få flere.

- Selvfølgelig er det mulig å score fire mål på de tre siste kampene. Men jeg skal heller hjelpe Steffen Iversen til å bli toppscorer. Det er han som er nærmest, smiler Prica.

Iversen med svettetokter
Iversen, som har 14 scoringer denne sesongen, gjorde også en brukbar kamp mot Hønefoss, til tross for en dårlig oppladning.

- Steffen var faktisk litt sjuk i dag. Han fikk svettetokter på spillermøtet før kampen. Men jeg det var viktig å ha ham på banen i hele kampen, for Steffen er en spiller som må spilles i form, fastslår Eggen.

Hvem av de to som eventuelt blir toppscorer, er naturligvis ikke Nils Arne Eggen så opptatt av. Mer opptatt er han av hvor gullet havner, og for hver taler naturligvis stadig mer for at gullet havner i Trondheim. RBK trenger nå bare to poeng på de tre siste kampene for å drepe alle teorier.

- Jeg tror det er kjørt nå. For jeg tror ikke Vålerenga vinner alle kampene de har igjen, sier Eggen, som likevel synes Oslo-laget yter god motstand.

- De imponerte meg igjen i går, erkjenner han.

Imponerte ham gjorde også Hønefoss-angrepet, eller rettere sagt Hønefoss-angriperne Davy Claude Angan og Madiou Konate. For det var hver for seg de var gode – ikke sammen.

- Spissene deres er veldig gode – individuelt. Det er veldig sjelden vi møter så gode dribleangripere, faktisk også på aller høyeste nivå i Europa, skryter Eggen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.