RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skal ikke stå med luen i hånden

Foto: Erik Johansen / SCANPIX
Sist oppdatert:
Alexander Ødegaard har spilt ni minutter på landslaget fra før, men han lover å ikke stå med luen i hånden hvis han får sjansen mot Belgia.

Sogndals Alexander Ødegaard var ute og spilte putball med kamerater da Åge Hareide offentliggjorde landslagstroppen til kampen mot Belgia. Han visste lite om at han var med i troppen.

- Det var overraskende og positivt. Det visste jeg ikke, sier han til TV 2 Nettavisen.

Kantspilleren har scoret ti mål for et Sogndal-lag med mye motgang denne sesongen og har vært det store lysglimtet for Tippeligaens, i øyeblikket, nest svakeste lag.

- Det er selvfølgelig en bonus for meg å få være med når du ser hvordan tabellsituasjonen vår er. Den er ikke hyggelig, sier han.

Vil spille
Hareide har flere ganger sagt at Belgia-kampen er en oppladning til VM-kvalifiseringen mot Italia, og en god kamp mot «de røde djevlene» kan gi en plass i troppen når alvoret starter.

- Akkurat det har jeg ikke tenkt på, men jeg håper jeg får noen minutter. Jeg skal i hvert fall ikke stå med luen i hånden dersom jeg får sjansen. Jeg vil spille, sier han.

Ødegaard fikk ni minutter som innbytter mot Nord-Irland i februar, men har vært ute av landslagsvarmen siden.

- Jeg har fått indikasjoner om at de har fulgt med meg, men er det er veldig motiverende å få bekreftelse på det, sier han.

Hareide forklarer uttaket med at Ødegaard har internasjonal fart, gode innlegg og dribleferdigheter. I tillegg mener han at Sogndal-spilleren er god med begge beina.

- Han er en målscorer fra kant, og gir oss flere muligheter i overgangsspillet. Både han og Jan Derek kan også spille på både høyre og venstre kant, mener Hareide.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere